Erdoğan: OHAL belki 3 ay daha uzar, size ne?

Erdoğan: OHAL belki 3 ay daha uzar, size ne?

Erdoğan, AB'nin OHAL eleştirilerine de sert yanıt vererek, "Türkiye, yaşadığı darbe girişimine ve terör eylemlerine rağmen OHAL'in henüz 3. ayında. Belki 3 ay belki üstüne 3 ay daha uzatacağız. Size ne ya, bunun kararını parlamento verir, hükümet verir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, AB'nin OHAL eleştirilerine de sert yanıt vererek, "Türkiye, yaşadığı darbe girişimine ve terör eylemlerine rağmen OHAL'in henüz 3. ayında. Belki 3 ay belki üstüne 3 ay daha uzatacağız. Size ne ya, bunun kararını parlamento verir, hükümet verir" dedi. Erdoğan'ın sözleri ondan saatler önce konuşan ve OHAL'in bitişi için "2017'nin başı" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım'a da yanıt olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin olarak, bir kez daha görüşlerini yinleyerek, “Ben Hans’ın ağzına, George’nin ağzına bakarak karar vermem, ben halka göre karar veririm. Halkım idam mı diyor, parlamentoya gelir. Parlamento da idam diyorsa bana gelir. Ben de bu kararı onarım” dedi.

“Şimdi AB’deki birileri ‘Niye idam istiyorsunuz’ diyorlar. Sana ne” diyen Erdoğan, “Benim 248 tane şehidim var. Bekâra karı boşamak kolaydır, benim 2193 gazim var. Bunlar rahat, dert değil, dert değil…” ifadesini kullandı. Erdoğan, AB’nin OHAL eleştirilerine de sert yanıt vererek, “Türkiye, yaşadığı darbe girişimine ve terör eylemlerine rağmen OHAL’in henüz 3. ayında. Belki 3 ay belki üstüne 3 ay daha uzatacağız. Size ne ya, bunun kararını parlamento verir, hükümet verir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.