Erdoğan'dan '128 milyar dolar' talimatı

Erdoğan'dan '128 milyar dolar' talimatı

CHP'nin bir süredir diline doladığı "128 milyar kayboldu" yalanı önceki gün AK Parti MYK'nın gündemine geldi. Erdoğan'ın kurmaylarına "AK Parti 11 milyon üyesi ile dev bir teşkilata sahip. Biz kendi icraatlarımızı anlatmaya devam edelim.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin 128 milyar dolar yalanlarıyla ilgili kurmaylarına, "Biz icraatlarımızı anlatmaya devam edelim. CHP yalan siyaseti ile algı oluşturmaya çalışıyor" dediği öğrenildi.

CHP'nin bir süredir diline doladığı "128 milyar dolar nerede?" sorusuyla oluşturmaya çalıştığı algı operasyonu önceki gün AK Parti MYK'nın gündemine geldi. Erdoğan'ın konuyla ilgili kurmaylarına, "AK Parti 11 milyon üyesi ile dev bir teşkilata sahip. Biz kendi icraatlarımızı anlatmaya devam edelim. 1.5 milyon üyesi bile olmayan CHP yalan siyaseti ile algı oluşturmaya çalışıyor" dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısında CHP'nin 128 milyar dolar yalanına belgelerle cevap vereceği kaydedildi.

GRİ PASAPORTA KISITLAMA

Bazı belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkarılması ve konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma da toplantıda gündeme geldi. Erdoğan'ın, konunun takipçisi olunması yönünde talimat verdiği belirtildi. Ayrıca, gri pasaport verilmesine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yapılarak bazı kısıtlamalar getirilebileceği, hatta yasal bir düzenleme de yapılabileceği ifade ediliyor.

YEREL YÖNETİMLER YASASI GÜNDEMDE

Yaklaşık 2 saat süren toplantıdan edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıldır çalışılan Yerel Yönetimler Yasa taslağı yeniden gündeme alındı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin sunduğu 7 maddelik taslakta, belediyeler arası görev ve yetki devri, mali yapı ve finansman, sosyal haklar, belediye başkanlarının emekli olduktan sonraki özlük hakları ve emekli maaşları, teşkilat ve personel yapıları, denetim ve şeffaflık ve teşkilatlanma gibi konuların yer aldığı öğrenildi. Toplantıda 30 büyükşehir dışında kalan 51 ilin bütünşehir olması için tekrar bir çalışma yapılması konusunda karara varıldığı öğrenildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin 11 milyon üyesi olduğunu hatırlatarak, "Kendi gündemimize, kendi icraatlarımıza bakacağız. Tanıtım medyamız, AR-GE birimimiz var. Bütün birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Biz kendi icraatlarımızı anlatmaya devam edelim" değerlendirmesi yaptığı da öğrenildi.(Hürriyet/Gizem Karakış)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.