Erdoğan'dan Brüksel saldırıları için açıklama!

Erdoğan'dan Brüksel saldırıları için açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki saldırıyla ilgili konuştu, saldırganlardan birinin geçtiğimiz yıl yakalanarak sınır dışı edildiğini söyledi. Erdoğan, Ankara ve İstanbul'daki saldırılarla ilgili de Avrupa'ya sitem etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'i kana bulayan saldırganlardan birinin Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalanarak sınır dışı edildiğini açıkladı. Erdoğan, adı geçen teröristin Belçika hükümeti tarafından serbest bırakıldığını söyledi.


Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ikili ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA FARK YOKTUR"

Terör belası noktasında düşüncelerimi açık ve net paylaştım.
Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir.
Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye'nin kuzeyindeki PYD, YPG, DAİŞ, DHKP-C bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Ankara'da, İstanbul'da, dün Brüksel'de yapılan eylemler bunların nasıl ortak yanlarının olduğunu çok açık, net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır. Ölen insandır.


Sebep netice ilişkisine baktığınız zaman elde edilen hiçbir şey yoktur. Ama kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır, huzurdur, barıştır, güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.


Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.