Erdoğan'dan flaş açıklama: Biz yakaladık onlar bıraktı

Erdoğan'dan flaş açıklama: Biz yakaladık onlar bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Johannis ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

"DÜNYA TERÖR VE TERÖRİZMİ YENİDEN TANIMLAMALI"

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. İstanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEŞ bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Ölen insandır. Kazanılan yok ama kaybedilen çok şey var. Kaybedilen barış ve huzurdur. Dünya siyaseti ittifak halinde bu işin üzerine gitmeli. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BRÜKSEL SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.