Erdoğan'dan İmam Hatip Lisesi Çıkışı

Erdoğan'dan İmam Hatip Lisesi Çıkışı

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere MÜSİAD üyesi toplam 4 bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel Kurulda önemli açıklamalarda bulundu. 

İDEOLOJİK SAPLANTILARA ALINAN KARARLA MESLEKİ EĞİTİME DARBE VURULDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin geçmişten hiç ders almadıklarını gördüğünü dile getirerek, “Halbuki Türkiye 28 Şubat döneminde 8 yıllık kesintisiz eğitim ve kat sayısı faciası yaşadı. Tamamen ideolojik saplantılarla alınan bu karar ülkemizde mesleki eğitime çok büyük darbe vurdu. İmam hatipler, meslek liseleri, hep birlikte gerçekten çok büyük bir darbe yedi. Bu darbe yüzünden, bu uygulama yüzünden milyonlarca öğrenci mağdur oldu” diye konuştu.

MESLEK LİSELİLER ÜNİVERSİTEYE GİRME İMKANI BULDU
Başbakanlığı döneminde bu yanlış uygulamayı ortadan kaldırmak için çok büyük mücadele verdiğini, önce üniversiteye girişteki katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, şimdi artık imam hatipliler ve meslek liselilerin istedikleri üniversiteye girme şansına sahip olduğunu söyledi. Erdoğan, “444” şeklinde kod olarak ifade ettiği 4+4+4 sistemiyle ilk ve ortaokul ile lisede dörder yıl eğitim alınabildiğini vurgulayarak, anaokullarını da yaygınlaştırarak eğitim sisteminin ilk basamağı haline getirdiklerini beyan etti.

EĞİTİM KURUMLARINA EL UZATANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'nin düz liselerde seçmeli ders haline geldiğini belirten Erdoğan, şöyle devam eti: “Ülkemizde ilkokulu bitiren her evladımız hiçbir engelle karşılaşmadan dilediği ortaokula, ardından da liseye devam edebiliyor. Buna rağmen meslek liseleriyle genel liseler arasındaki dengeyi hala Batı ülkeleri seviyesine getirebilmiş değiliz. Daha önce yüzde 20'ye kadar düşen orta öğretimdeki meslek lisesi ağırlığını yüzde 54'e kadar çıkardık. Hedef bunu yüzde 60-65'e kadar çıkarabilmek. Meslek liselerinin Batı ülkelerindeki eğitim sisteminde ağırlığı yüzde 65-70 düzeyine ulaşıyor. Bizim bu konuda hala kat etmemiz gereken önemli bir mesafe var. Hal böyleyken birileri tutmuş yine 8 yıllık kesintisiz eğitimi seçim bildirgesine 'proje' diye koymuş. Biz bu şifrenin ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz.

Milletimizin imam hatip okullarına olan teveccühünü gördüler, hemen bunun önünü kesmenin arayışına girdiler. Amaçları imam hatiplerin kapısını yeniden kilitlemek. Türkiye'nin önüne eğitim projesi diye 28 Şubat uygulamasını getirenler, milletimizin buna vereceği cevaba şimdiden hazır olsunlar. 28 Şubat'ta imam hatiplere ve meslek liselerine gözlerini dikenlerin hiçbiri bugün ortada yok. Hiçbiri hayırla yad edilmiyor. Ama bu okullar hamdolsun dimdik ayakta. İşte 60 bine düşmüştü öğrenci sayısı şu anda 1 milyon. Niye? Millet istiyor. Bunlar zorla oralara getirilmiyor. Bu milletin talebi. Milletin eğitim özgürlüğü talebini engelleyebilir misin? Bir taraftan özgürlükçüyüz diyeceksin, öbür taraftan engellemeye kalkacaksın."

İMAM HATİP LİSELERİNE KİLİT VURMAYI PROJE YAPANLAR VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip liselerinin ayakta olacağını, ama onların kapısına kilit vurmayı proje diye milletin önüne getirenleri yine kimsenin hatırlamayacağını söyledi. Bu milletin okullarına, eğitim kurumlarına el uzatılmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, meselenin sadece imam hatiplerle bitmediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eski Yönetim Kurulu Üyeleri'ne MÜSİAD Başkanı Nail Olpak tarafından hediye takdim edilerek hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.