Erdoğan'dan kritik 'başkanlık' açıklaması

Erdoğan'dan kritik 'başkanlık' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi taslağına ilişkin "Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir." dedi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde gidildiği anda cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesinin ise doğru olmayacağını söyledi. 

İşte o konuşmadan satır başları

Biz Pakistan'ın güvenlik, huzur ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımızla aynı tutuyoruz. Pakistan Türkiye dostluğu iyi gün değil, kara gün dostluğudur. 15 Temmuz sonrası Pakistan'dan bir heyet gelerek yanımızda olduklarını tüm dünyaya duyurdu. 

PAKİSTAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

FETÖ'nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma noktasında hemen harekete geçtiler. Yapılması gerekenler neyse Milli Eğitim Bakanlığımızla müşterek olarak sürdürüyorlar. Ülkeyi terk etmesini istediklerini duydunuz. Bunlar bizim için memnuniyet verici. İlgili kurumlarımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olacağız.  Bugüne kadar Pakistan'la 51 anlaşma imzaladık. Türkiye gibi Pakistan'da terör belasına karşı topyekün bir mücadele gerçekleştiriyor ve Türkiye de Paksitan'ın yanında olmaya devam edecek.

SORU CEVAP:

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi

AK Parti ve MHP'nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın Cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Bunun isminin cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık olması sıkıntı değildir. Bu parlamentoya gittikten sonra 367 yakalanır mı yoksa referanduma mı gider görürüz. Şu anda bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Partiyle ilişkisi kesilmesi konusunda bir defa aktif bir yapının zafiyet olmasını getirir. Partisiyle ilişiğinin kesilmesi doğru olmayacaktır.

Fırat Kalkanı Operasyonu

Zaman kaybetmeden El-Bab'a süreci tamamlanacaktır.  Bir direnme var ama uzun süreceğini zannetmiyorum.

Alman Bakan'ın Türkiye temasları

Almanya Dışişleri Bakanı'nın dün yaptıkları görüşmelerde terörle mücadeleyi hep ifade ediyorlar. Biz artık ifadelere sıcak bakmıyor uygulama istiyoruz. Kendilerine 4500 dosya verdik, 6 dosyaya bakıldı. Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör yarın bumerang gibi dönecek ve Almanya'yı vuracaktır. Almanya yanlış oynuyor.Batı şu anda teröre yataklık yapıyor. Bir taraftan kalkıp PKK'yı terör örgütü ilan edeceksiniz diğer taraftan da onlara dolaylı ya da dolaysız destek vereceksiniz. Bu nasıl dostluk, bu nasıl dürüstlük? 

Ben diyorum ki gelin dayanışma halinde olalım. Almanya'nın dışında diğer ülkelerde olanlar. Fransa'da, Hollanda'da olanlar Belçika'da olanlar. Belçika bu işin resmen merkezi haline geldi. Şu anda Belçika AB'nin Parlamentosu olması açısından da önemli çok daha hassas olması gerekirken hiç dikkat edilmiyor. Terör gelir sizi de vurur. Bugün bize yarın size..

Mursi Kararı ve Mısır'la ilişkiler

Bunu olumlu gördüm dersem bu çok ciddi bir sözde rüşvet olur. Bu insanlar 3 yıldır içeride. Bunların aileleri mağdur durumda. Bundan sonraki süreçte ne olacak, müebbet diyorlar. Bunları Mısır'ın içişlerine karışmak olarak düşünmeyin. Yüzde 52 ile gelen bir cumhurbaşkanına darbeyi asla demokratik bir yaklaşım olarak göremeyiz. Mursi'ye sadece yeniden yargılanma yolu açılması değil serbest bırakılmasıdır aslolan.

İdam cezası

Bu milletimizin talebidir. Bizim bu talebi geri çevirmemiz mümkün değil. Milletin bu talebi parlamentoya götürülür. Millet asıldır. Halkımın şunu da bilmesini istiyorum, azınlıkta değil, dünyanın çoğunluğunda idam vardır. En son işte Belarus’a gittim. Belarus bir Avrupa ülkesi ve başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Başkan dedi ki sistem bizde sistem çok iyi çalışıyor ve suç oranları düşük. Avrupa Belarus’a bu konuda çok saldırıyor. Başkan da dedi ki halkım memnun, suç oranları düşük. Tabii batı Belarus’un başkanına diktatör diye saldırıyor. Kim demokrat? Şu anda ABD’de görüyorsunuz. İstedikleri başkan olmadı diye Sayın Trump’a nasıl saldırdıkları ortada. Bu  da dünyada kimin demokrat olduğunu göstermesi açısından çok çok önemli. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.