Erdoğan'dan Lise Eylemlerine Sert Tepki

Erdoğan'dan Lise Eylemlerine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde liseler ve üniversitelerde provokasyonların yapıldığını söyleyerek, ''Karıştırmak istiyorlar, bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar programında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İslam dünyasının yaşadığı krizler, acılar içimizi yakıyor, yüreğimizi burkuyor. Milli gelire oranla en fazla yardım yapan ülkeler sıralamasında Türkiye 1. sırada bulunuyor. Türkiye için gerçek tehdit ne terör ne ekonomik krizdir. Bizim için asıl tehdit mazluma el uzatacak idrakımızın kalmamasıdır. Teröristin iyisi kötüsü olmaz bunu her zaman söyledik. yapılan operasyonlar huzur o bölgeye kalana kadar devam edecektir.

Beklediğimiz nedir? Birliğimizdir, beraberliğimizdir. İnlerine gireceğiz dedik, girdik.

GENÇLİĞİMİZİ BUNLARA KAPTIRMAMAMIZ GEREKİR

Bütün meselemiz gençliğimizdir. Gençliğimizi bunlara kaptırmamamız gerekir. Güneydoğu'da gençlerimizi onlara kaptırmamak için yavrularımızı çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Burada sadece öğretmenlerin değil STK'ların da desteği önemli. Yeterki vicdanımızı, inancımızı, şuurumuzu kaybetmeyelim

BUGÜNE KADAR 11 BİN MUHTARI AĞIRLADIK

Muhtarlarla yaptığımız toplantıları yapmak isteyenler var. Ama o iş o kadar kolay değil. Bugüne kadar 11 bin muhtarı ağırladık. Dertlerini tek tek dinledik. Kuru konuşma değil. Ve kurduğum ekiple o sorunların yakından takibini yapıyoruz.

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

Dün akşam Ankara'da çevik kuvvet polisimizle iftar yaptım. Ondan önce Mardin'de aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleriyle bir iftar yaptım. Şunu gördüm; Artık güvenlik güçlerimizde şu ayrı, bu ayrı yok. Askerimiz, polisimiz, köy korucumuz hepsi aynen bakıyorsunuz etle kemik gibi. Birbiriyle kaynaşmış durumdalar. Allah nazardan saklasın.

TÜRKİYE OLURSAK BU İŞİ BİTİRİRİZ

Beklediğimiz nedir? Birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır. Bunu başarmamız lazım. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak bu işi bitiririz. Yoksa az önce sayın başkanın ifade ettiği gibi bunlar liseli çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar. Niye? Başka çıkış yolları kalmadı. Fakat 'inlerine gireceğiz' dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz.

TÜRKİYE'NİN TERÖRİSTİ İYİ Mİ?

Gezi olayları vesaireler olduğu zaman 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeleyiz' (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim. 'Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var?

Türkiye için gerçek tehdit ne bölücü terör örgütünün saldırıları ne finans krizinin etkileri ne de şu veya bu gücün düşmanlığıdır. Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır. (Haber10)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.