Erdoğan'dan Merkez Bankası'na yeni talimat!

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na yeni talimat!

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na yeni talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında faiz oranlarının düşürülmesine yönelik olarak Merkez Bankası'na talimat verdiğini bir kez daha açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında faiz oranlarının düşürülmesine yönelik olarak Merkez Bankası'na talimat verdiğini bir kez daha açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'na yeni faiz talimatı verdi. ATV'nin ortak yayınında Erdoğan, "Faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok" dedi.

"Enflasyona gelince, ben özellikle şu anda ağustos ayını geride bıraktığımızda, enflasyonda düşüşü göreceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan böyle enflasyonunun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜİK'in son 18 yılın zirvesi olarak kayıtlara geçen yüzde 18,95'lik Temmuz ayı enflasyonunu açıklamasının ardından dolar kuru TL karşısında 8,28'e kadar düşmüştü. Sonrasında ise alıcıların rağbeti nedeniyle 8,44'e yükselmiş, günü 8,42'de kapatmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar kuru 8,47 seviyelerine yükselmişti.

*Dolar/TL sabah saat 09:50 sıralarında 8,56 TL'den, Euro/TL ise 10,15 TL'den işlem görüyor. Dövizdeki yükseliş günlük olarak yüzde 1'i aştı

 

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.