Erdoğan'dan, "OHAL şuan kalkmaz" mesajı

Erdoğan'dan, "OHAL şuan kalkmaz" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus ziyareti dönüşünde, Bazıları kalkıyor ne diyor? "OHAL kalksın." OHAL şu an hemen niye kalksın?, dedi.

Erdoğan, Belarus-İstanbul hattında günübirlik ziyaretini ve Türkiye ile dünya gündemini değerlendirdi. 

Derik Kaymakamı'nın şehit olması, can yakıcı bir gelişme oldu. Bir siyasi parti bildiriyle cesaret veriyor, FETÖ'nün elemanları hedef gösteriyor. Eşbaşkanları içeride olan partiden de tehditler geliyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?

Her şey yüzde 100 kontrol altında değil. Cezaevinden dışarıya rahatlıkla tweet atanlar oluyor. Yurtdışına kaçmış olanlar ayrı... Demek ki yeterli kontrol yok... Onlara yönelik bu ülkenin istihbaratı daha yoğun bir çalışmanın içine girmeli. İktidar kendine göre terörle mücadeleyi sürdürürken karşı kesim de boş durmuyor. Bunu kendileri için bir ölüm-kalım meselesi gibi görüyorlar. Bitişin ifadesi bu... Eninde sonunda çökecekler, bitecek bu iş. Başka çıkışı yok. Bazıları kalkıyor ne diyor? "OHAL kalksın." OHAL şu an hemen niye kalksın? Biz ilk iktidara geldiğimizde 1 ay içerisinde o zamanki OHAL'i kaldırmıştık. Ama o dönemdeki farklı bir OHAL idi.

Türkiye'de 17-25 Aralık'taki darbe giri- şimleri başarısız olanların 15 Temmuz'daki darbe girişimlerinin de püskürtülmesi, kendilerini adeta deliye çevirdi. Bizler bu tür girişimlere karşı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, milletçe çok kararlı bir duruş sergilemeliyiz. Bu millet 15 Temmuz'da dünyaya demokrasi dersi verdi. Bu dersi ölümüne verdi. Şu anda da bunun hazımsızlığı içerisindeler. Şimdi bunların sığındıkları bir teori var: "Darbeler başarılı olamazsa suikastlar dönemi başlar" teorisi...

Fatih yavrumuz belki de bu suikastlardan biri oldu... Daha farklı isimleri de hedef alabilirler. Dikkatli olmak lazım. Ama bizler, şehadete inanmış insanlarız. Ölüm, er veya geç, mukadder. Bir gün ayağınız taşa takılır, öyle de gidebilirsiniz, şehit de olabilirsiniz. Abisi, "Gerekirse ben de şehit olmaya hazırım" diyor. Duygulandım. Babasıyla konuşuyorum, o da son derece vakur. Mesele bu... Bu insanlar oldukça Allah'ın izniyle hiç kimse bu milletin önünde duramaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.