Erdoğan'dan yeni kabine hakkında açıklama

Erdoğan'dan yeni kabine hakkında açıklama

Erdoğan'dan yeni kabine hakkında açıklama,Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hükümete ait listenin Davutoğlu tarafından kendisine sunulacağını söyledi.

1 Kasım seçimlerinin ardından hükümeta kurma yetkisini Davutoğlu'na veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hükümetle ilgili Başbakan ile istişare edeceklerini ve çalışmanın belirli bir uyumda götüreceklerini kaydetti.


Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, koalisyonun bir kültür olduğunu, batıda koalisyonla yönetilen ülkelerde de başarı yakalanamadığını kaydetti. 


"KOALİSYON KAYBETTİRDİ"

Batının İstikrar ve güveni yakalamak için tek başına iktidar aradığını
Milletimiz iktidara tekrar AK Parti'yi getirdi. Şu anda istikrar ve güven ortamı çıktı.
 anlatan Erdoğan, Türkiye'de de koalisyon dönemleri yaşandığını ve bu süreçlerde hep Türkiye'nin kaybettiğini söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
"Bizimle tek başına iktidar dönemi yakalandı. 3 Kasım 2002'deki tüm parametreleri alın masaya yatırın ve o gün Türkiye neredeydi bugün nerede! Güven ve istikrar gelince Türkiye uçuşa geçti. 


KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Koalisyon görüntüsü bir anda 4-5 ayda ülkemizde adeta duraksama havası esmesine neden oldu. Yapılan koalisyon görüşmelerinde de belli ki bazı dayatmalar oldu ve oradan da sonuç çıkmadı. Bakın bu dönemde "hayırcılar" türedi. Bana görevi iade edince kalan bir haftalık bir süre vardı. Zaman kaybetmeden milli mücadeye müracaat edelim, millet yeniden bir tercih yapsın bunu istedik.


"İSTİKRAR VE GÜVEN TERCİH EDİLDİ"

Milletin 1 Kasım'daki tercihi istikrar ve güven tercihidir. Bakın basit bir yükselme yok. Yüzde 41'den yüzde 49'a yükseltiyor. Milletimiz iktidara tekrar AK Parti'yi getirdi. Şu anda istikrar ve güven ortamı çıktı. Milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.


"DERDİM BAŞARILI BİR KABİNE OLUŞMASI"

Burada Sayın Başbakan öncelikle çalışmasını yüretecek. Ondan sonra da bize kendi hazırlıklarını sunacaktır. Bizler kendisiyle bazı şeyleri paylaşırız, paylaşmayız. Burada tabii ki benim de Cumhurbaşkanı olarak derdim, geleceğe yönelik başarılı bir kabine oluşmasıdır. Bu konuda Cumhurbaşkanı ile Başbakan ortak bir çalışma yürütmesi ülkenin geleceği için önemlidir. Başbakan başka telden çalarsa, Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa bir sonuç elde edemeyiz. Temennim odur ki kendileri bu çalışmaları yapacaktır ve fazla uzatmadan kısa sürede inşallah kabine bize gelir ve bizde bu çalışmayı yapar ve kendilerine hayırlı olsun deriz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.