Erhan Bayram, Bingöl’de Eğitim Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Erhan Bayram, Bingöl’de Eğitim Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Genel Başkan Yardımcılarımız alanlardan ayrılmıyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 20-21.02.2024 tarihinde Bingöl’de okul/kurum ziyaretlerinde bulundu ve istişare toplantısına katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Bayram Bingöl temasları kapsamında ilk olarak, Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun ve yönetimi ile birlikte Şehit Mustafa Gündoğdu Ortaokulu’nu, Gazi İlkokulu/Ortaokulu ve 75. Yıl İlkokulu/Ortaokulunu ziyaret ederek eğitim çalışanlarının beklenti ve taleplerini dinledi.

Daha sonra Bayram ve beraberindeki heyet Bingöl TÜRKAV İl Başkanı Halit Rıza Başbuğ’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerin son gününde ise Bayram Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel’i ziyaret etti.

Safımız, her daim, hiçbir denge hesabı gütmeden her zaman eğitim çalışanların yanı olacaktır.

İstişare toplantısı kapsamında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, “Türk Eğitim-Sen kurulduğu 1992’den bu tarafa her durum ve şartta eğitimi ve eğitim çalışanlarını ilgilendiren her gelişmede taraf olmuştur. Bundan sonrada safımız, her daim, hiçbir denge hesabı gütmeden her zaman eğitim çalışanlarının yanı olacaktır. Allah birliğimiz, dirliğimizi bozmansın.” dedi.

Eğitim çalışanları, proje okullarına yönetici ve öğretmen atamasında yıllardır süre gelen keyfiliğe son verilmesini bekliyor!

Vatanperver eğitimcilerin dilinde tüy bitmesi pahasına dile getirdiği, ancak yıllardır görmezden, duymazdan gelinen proje okullarına yapılan yönetici atamalarındaki haksızlığa dikkat çeken Bayram, “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, “Proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirmelerinde yeni bir yönetmelik çıkarılacak.” şeklinde bir açıklaması oldu. Biz bunu önemsiyoruz. Çünkü eğitim çalışanları uzun zamandır proje okullarına yönetici ve öğretmen atamasında yıllardır süre gelen keyfiliğe son verilmesini bekliyor ve istiyor. Bu minvalde, çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu okullarımızın yönetici ve öğretmen atamalarında tek ölçütümüz liyakat olmalıdır. Ayrıca proje okulları da MEB ’e bağlı diğer tüm okullarımız gibi ilgili mevzuata göre yürütülmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Personel yetersizliğinden dolayı birden fazla tutulan nöbetlere de ücret ödenmelidir.

Bayram: “Hatırlanacağı gibi Türk Eğitim Sen olarak, 2016 yılında nöbet görevi karşılığında öğretmenlere ücret verilmemesi probleminin çözümü için konuyu her platforma taşıyarak, angaryanın önlenmesi hususunda ciddi çalışmalar yapmış, girişimlerimizin sonunda tutulan nöbetlerin karşılığında 3 saat süren nöbet ücret ödenmesi uygulaması başlamıştı. Fakat personel yetersizliğinden dolayı birden fazla nöbet tutulması durumunda herhangi bir ücret ödenmemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, birden fazla tutulan nöbet görevleri için de ücret ödenmesidir.” dedi.

Teknofest ve Tübitak projeleri skor yarışı haline getirilmesin!

Son günlerde Teknofest ve Tübitak projeleri kapsamında hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı yapamaz hale geldiğine dikkat çeken Bayram, “Eğitim sürecinin bilimsel ve sosyal etkinlikler ile zenginleştirilmiş olmasını çok önemsiyoruz. Ancak bu durumu eğitim öğretimi aksatacak ve yarış haline getirilmesinden dolayı hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından verimli olduğunu düşünmüyoruz. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuya daha çok özen göstermesini ve projelerin skor yarışı haline gelmemesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilerimizin ve çalışanlarımızın hevesleri kursaklarında kalmamalı, ek gösterge düzenlemesi bir an önce hayata geçmelidir.

1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesini isteyen Bayram, “Emeklilerimizin ve çalışanlarımızın hevesleri kursaklarında kalmamalı, ek gösterge konusu yapılacak düzenleme ile artık gündemden tamamen çıkarılmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.