Erken seçim açıklaması: Her an sürprize hazır olun!

Erken seçim açıklaması: Her an sürprize hazır olun!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu erken seçim tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Sayın Bahçeli ‘seçim yok’ diyor. Sayın Bahçeli 2002 yılının başında da ‘seçim yok’ demişti. Yılın sonunda kendisi...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin il başkanlık binasının açılışı ve Güney Beldesi seçimleri için Afyonkarahisar'a geldi. Partisinin il başkanlık binasının açılışında konuşan Davutoğlu, 6 Haziran'da Güney Beldesinde yapılacak ara seçimde ilk kez seçime katılacaklarını belirtti.

“PARTİMİZİN İLK ZAFERİ GÜNEY BELDESİ’NDE OLACAK”

Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyaç duyduğunu söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

* Gelecek Partisi'nin ilk zaferi Afyon'un Güney Beldesi’nde olacak. Gelecek Partisi'ni kuralı 1.5 yıl oldu. Doğudan batıya her yeri dolaşıyoruz.

* Son 3 haftadır yaşadıklarımız Türkiye'de birçok şeyi ayan beyan ortaya çıkardı. Düşününüz biz diyorduk ki ‘Türkiye'de temiz siyasete ihtiyaç var', biz diyorduk ki ‘çeteler milletin kaynaklarını tüketiyor, milleti yoksullaştırıyor’ diyorduk. Ayağa kalkma vakti diyorduk.

* Son yaşadıklarımız Gelecek Partisi'ni neden kurduğumuzun en güzel işaretlerini ortaya koymuştur.

“DEVLETİN İTİBARININ ZEDELENMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin bir soruşturma açılmamasına tepki gösteren Davutoğlu, şöyle konuştu:

* Yurt dışında organize suç örgütü lideri, Türkiye'de bakanlık, başbakanlık yapanlar için çok ağır ithamlarda bulundu. Hiç kimse çıkıpta başta Cumhurbaşkanı çıkıp ‘bu adam yalan söylüyor İçişleri Bakanı masumdur, eski Başbakan Binali Yıldırım masumdur' demedi.

* 3 haftadır konuşuyor onlarda bekliyor. Hiç kimse bir soruşturmada başlatmadı. Bir tiyatro seyreder gibi izliyorlar. Zafer şehri Afyon'dan sesleniyorum. Devletimizin itibarının böyle yerle bir edilmesine asla izin vermeyeceğiz. 30 milyonu aşkın insanlar bunu seyretti.

* Gün cumhuriyetin onurunu koruma günüdür. Mafya siyaset medya ilişkileri ayyuka çıkıyor. 15 Şubat'ta açıkladığımız temiz siyaset belgesinde şunu demiştik. Ortada böyle videolar yoktu. Türkiye'de otoriter yolsuzluk düzeni var. Milletin kaynaklarını tarumar eden bir düzen var. Bunun bir kanatında otoriter bir yönetim diğer tarafta bu yönetimden beslenen çıkarcı mafyatik yapılar var demiştik. Ve milletimize temiz siyaseti sözü vermiştik.

“ALBAYRAK İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ”

İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine kumpas kurulduğunu itiraf ettiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Neymiş 3-5 arkadaşıyla birlikte başbakanım dediği kişiye kumpas kurmuş. Ne oldu? Bakın o zaman Hazine ve Maliye Bakanı olan bize kumpas kuran bir zat vardı kayboldu gitti görüyor musunuz? Yok ortada. Hazine Bakanı Albayrak o gün o kumpasın içindeydi. Şimdi herhangi bir yerde görüyor musunuz? Göremezsiniz.

* O gün o kumpasın içinde olanlar halkın içine çıkamaz ama biz burdayız. Oturduğumuz bir makam yok. Arkamızda çıkar çeteleri yok. Biz burdayız. Afyon'dayız. Türkiye'deyiz. Anadolu'nun kalbindeyiz. Köy köy, sokak dolaşacağız. Durmayacağız. Yılmayacağız. Yorulmayacağız. Milletin üzerindeki kara bulutları dağıtacağız. Biz Gelecek Kadroları olarak bunun için ayaktayız.

“HER AN SÜRPRİZE HAZIR OLUN”

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Bugün Afyon'da sadece bir il başkanlığı açmıyoruz. Güney Beldesi adayımız Osman Bey, 6 Haziran'da ilerdeki seçimlerin işaretini buradan vereceğiz. Sayın Bahçeli seçim yok diyor. Sayın Bahçeli 2002'de yılın başında seçim yok demişti. Yılın sonunda kendisi seçime gitti. Hiç bakmayın Bahçeli'nin sözüne. Bahçeli hiç bir zaman bu anlamda verdiği sözü tutmadı. Her an sürprize hazır olun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.