Eş Durumu Tayinlerinde Sorun Devam Ediyor

Eş Durumu Tayinlerinde Sorun Devam Ediyor

Bir çok kurumun, özellikle de çok sayıda personeli olan kamu kurumlarının, en çok sıkıntı duydukları konunun başında eş durumu tayinleri geliyor.

Kurumlar bir taraftan, talepler doğrultusunda eşleri birleştirmeye çalışıyor. Diğer taraftan ise kadro doluluk sıkıntısı yaşanıyor, yani nakil için boş kadro bulunamıyor.

Özellikle boş kadro olmamasından kaynaklı sorunu aşabilmek için 2014 yılında, çerçeve yer değiştirme yönetmeliğinde, düzenleme yapıldı. Buna göre, eşlerin her ikisinin de aynı kurumda çalışıyorolması halinde, kurumun daha fazla hizmet ihtiyacı duyduğu yerde, eşler birleştirilecekti.

Ancak aradan geçen 3 yıllık süreye rağmen bir çok kurum yazılımsal alt yapısını kuramadığı için bunu hayata geçiremedi. Bu nedenle de ya bazen il/ilçe emri yaptı ya da hiç yapmadı.

Oysaki yazılımsal olarak aynı kurumda çalışan memurlara, başka bir ilde birleşme imkanının olduğu gösterilebilse, belki de yaşanan sorunlar çok daha rahat bir şekilde çözülebilecektir. Bu halde hem hizmet gerekleri karşılanacak hem de aynı kurumda çalışan memurların birleşmesi sağlanacaktır.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.