Esnek çalışma tasarısı komisyonda!

Esnek çalışma tasarısı komisyonda!

Esnek çalışma modelini öngören İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülmesine başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'deki kayıt dışı yüzde 52'den yüzde 32,6'ya kadar indi. Bu hepimizin başarısıdır. Hem AK Parti Hükümeti'nin ama aynı zamanda buna karar veren, bu iradeyi ortaya koyan TBMM'nin bir başarısıdır" dedi.

Tasarıdaki maddelere değinen Bakan Süleyman Soylu, "Bu maddelerin çoğunda, yani gerek kadınların doğum nedeniyle işten ayrılmaları, gerek işçinin çalıştığı iş yerinde işinin kendinden kaynaklanan sebeplerle askıya alınması, gerek iş yerinden kaynaklanan sebeplerle oluşan durumlar, gerek askerlik sebepleri, gerek mevsimlik tarım işçileriyle ilgili kaynaklanan nedenler... Bütün bunlarla ilgili süreçlerin tamamında, ben de bu ülkede yaşayan bir insan olarak, 'Acaba burada bir eksiklik yapar, iş hayatının dengesini bozar mıyız?' diye bir düşünce içerisinde olmadım değil. Ama bu saydıklarımın hepsi şu anda kayıt dışılıkla beraber bu ülkenin çalışma hayatında mevcuttur" diye konuştu.

Bütün bunların hepsinin kayıt dışı sistemin içerisinde var olduğunu ifade eden Soylu, işletmenin öngörülmeyen sebeplerle iş hacmini artırması konusuna değindi. Süleyman Soylu, "Eğer tanımlayamadığı, bilemediği veya öngöremediği bir sipariş kendisine gelmişse ki bunun da hangi sektörlerde olduğunu biliyoruz; metal, tekstil, paketleme... Bir, iki ay, işini yetiştirebilmek için dışarıdan işçi temin edebilmek... Bunların nerelerden temin edildiğini siz de biz de biliyoruz" dedi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.