Ev ödevi yüzünden okullar kapandı

Ev ödevi yüzünden okullar kapandı

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Augusta kentindeki Riverheads Lisesi'nde dünya coğrafyası dersine giren bir öğretmenin sınıfa verdiği Arapça hat ödevi, çok sayıda tepki ve tehditlerin gelmesi üzerine kentteki birçok okulun eğitime ara vermesine sebep old

Sabah Gazetesi'nin haberine göre;

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Augusta kentindeki Riverheads Lisesi'nde dünya coğrafyası dersine giren bir öğretmenin sınıfa verdiği Arapça hat ödevi, çok sayıda tepki ve tehditlerin gelmesi üzerine kentteki birçok okulun eğitime ara vermesine sebep oldu. Okulun bir öğretmeni, Ortadoğu coğrafyasını anlattığı dersin ardından bütün sınıfa, Kelime-i Tevhid ibaresinin Arap harfleriyle yazılmış hat örneğinin aynısını çizme ödevi verdi. 

     
 


10 BİN ÖĞRENCİ ETKİLENDİ 
Öğretmenin bu ödevle çocuklarına dini propaganda yaptığını öne süren çok sayıda veli, öğretmenin görevden alınmasını istedi. Geçen hafta yaşanan olayın ardından velilerin tepkisinin dinmemesi üzerine, Augusta'daki birçok okulun cuma günü eğitime ara vermesi kararı alındı. Karardan 10 bin öğrenci etkilendi. Lise yönetimi ise ödevi veren öğretmenin görevden alınması taleplerini reddetti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.