Extra tati öğrenciye yaramıyor

Extra tati öğrenciye yaramıyor

Öğrenciler okula başlayalı bir ay olmadan 5,5 günlük bir tatile daha girdiler.Plansız bu tip tatiller öğrencinin motivasyonunu bozuyor.

Bu yıl öğrecniler için tatiller fazla gelmeye başladı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı Kurban Bayramı nedeniyle 28 Eylül'de başladı. Okulların açılması üzerinden tam bir ay geçmişken bu kezde 28 Ekim'den itiraren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle 5,5 günlük bir tatil başladı.

Kasım ayında da TEOG sınavları nedenle 25-26 Kasım'da birçok ilkokul ve ortaokuldaders yapmayacak. Yılbaşından da öğrencileri 3 günlük bir taitl bekliyor. 25 Ocak-5 Şubat arası ise sıra sömestr tatiline gelecek. Tabii eğer bu arada kar tatilleri yaşamzsak

Okula dönüş zor oluyor

4+4+4 şeklinde uygulanan 12 yıllık zorunlu eğitime geçilirken Milli Eğitim Bakanlığı da Türkiye'nin eğitimin ilk sekiz yılında uyguladığı ders saati sayısının 43 ülkenin altında olduğunu, AB ülkelerine göre bir yıl geride olunduğunu açıklamıştı. Sınıflara göre ders saatlerinde değişiklikler yapılırken, 180 iş günü olan eğitim süresinin de diğer ülkelerdeki 190-220 gün ortalamasına çekileceğinden bahsedilmişti. Eğitim yapılan gün sayısında değişiklik yok. Ancak planlanmayan tatiller de araya girdikçe öğretmen, öğrenci ve veliler okula dönüş zor oluyor.

ÜLKELERİN YILLIK EĞİTİM SÜRELERİ

Lüksenburg - 212

Hollanda ve İtalya - 200

Finlandiya - 190

Portekiz - 184

Belçika - 182

Türkiye - 180

İngiltere - 178

İspanya - 175

Umay Aktaş Salman / Al Jazeera

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.