Faiz lobisi kapıya dayandı

Faiz lobisi kapıya dayandı

Faiz lobisi kapıya dayandı Derin ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı nedeniyle bankalara esir edilen vatandaşa artık bankalar daha kolay ulaşabilecek.

Faiz lobisi kapıya dayandı

Derin ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı nedeniyle bankalara esir edilen vatandaşa artık bankalar daha kolay ulaşabilecek.

Bankalara özel hazırlanan ve 1 Mart’ta başlayacak olan “Uzaktan Müşteri Edinme” sistemiyle faiz lobisi vatandaşın kapısına kadar dayanabilecek.

Milli Gazete'den Onur Şehmus Şahin'in haberine göre; Koronavirüs sürecini fırsata çevirerek faiz düzenini daha kuvvetli hale getiren bankacılık sektörü, Enqura tarafından geliştirilen “Uzaktan Müşteri Edinme” sistemiyle vatandaşa yeni bir faiz tuzağı hazırlıyor. Bankacılık işlemlerini kolaylaştırma adı altında uygulamaya konulacak sistem, “Bankalarda uzaktan müşteri edinme yarışı 1 Mart’ta başlıyor” başlığıyla tanıtıldı. Faiz ve kredi kıskacını kolaylaştıracak sistem, 7247 sayılı Kanun ile kılıfına uyduruldu.

VATANDAŞ, EVİNDEN FAİZE SÜRÜKLENECEK

Türkiye’de, koronavirüs salgınıyla bankalara daha çok mahkûm edilen vatandaşa yeni bir faiz tuzağı hazırlanıyor. Salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaları bahane eden bankacılık sektörü, “Uzaktan Müşteri Edinme” uygulamasıyla birlikte insanların bankalara esir edilmesini kolaylaştıracak. Enqura tarafından geliştirilen “EnVerify” sistemiyle artık vatandaş, evinden faiz bataklığına sürüklenecek. Faiz baronu haline gelen bankalar arasındaki işlemleri de daha kolay hale getiren yeni uygulama, yasal düzenlemelerle de kılıfına uyduruldu.

FAİZ BATAĞI DAHA CAZİP HALE GELİYOR

“Bankalarda uzaktan müşteri edinme yarışı 1 Mart’ta başlıyor” başlığıyla tanıtılan “EnVerify” sistemiyle elektronik bankacılık işlemleri yeni boyuta taşınmış olacak. Faiz ve kredi kıskacını kolaylaştıracak sistem 7247 sayılı Kanun ile kılıfına uyduruldu. Her fırsatta faize savaş açtığını iddia eden iktidar, böylelikle bankaların işini kolaylaştırıyor. Öte yandan kredi kartı ve kredi alınmasını da daha kolaylaştıran yeni sistem, faiz batağını daha cazip hale getiriyor.

HARAM TEŞVİK EDİLİYOR

Kâğıt, posta ve kurye hizmetlerindeki maliyetlerde tasarruf edileceği bahanesiyle hazırlanan “Uzaktan Müşteri Edinme” sistemi sayesinde bankaların müşterilerini kendisine daha bağımlı hale getirmesinin önü açılmış olacak. Mobil bankacılığın giderek hızlandığı ve faizin daha kolay ulaşılır hale geldiği günümüzde, haramın bu şekilde teşvik edilmesi endişe veriyor.

Türkiye’de, koronavirüs salgınıyla bankalara daha çok mahkûm edilen vatandaşa yeni bir faiz tuzağı hazırlanıyor. Salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaları bahane eden bankacılık sektörü ‘Uzaktan Müşteri Edinme’ uygulamasıyla birlikte insanların bankalara esir edilmesi kolaylaştırılacak. Enqura tarafından geliştirilen “EnVerify” sistemiyle artık vatandaş evinden faiz bataklığına sürüklenecek. Faiz baronu haline gelen bankalar arasındaki işlemleri de daha kolay hale getiren yeni uygulama, yasal düzenlemelerle de kılıfına uyduruldu. Ekonomik kriz, geçim sıkıntısı ve artan harcamalarla banka kredilerine talebin daha çok arttığı Türkiye’de bankalara özel hazırlanan ve 1 Mart’ta başlayacak olan “Uzaktan Müşteri Edinme” sisteminin faizi daha da cazip hale getireceğinden endişe ediliyor.

FAİZ BATAĞI DAHA CAZİP HALE GELİYOR

“Bankalarda Uzaktan Müşteri Edinme yarışı 1 Mart’ta başlıyor” başlığıyla tanıtılan “EnVerify” sistemiyle elektronik bankacılık işlemleri yeni boyuta taşınmış olacak. Faiz ve kredi kıskacını kolaylaştırılacak sistem 7247 sayılı kanun ile kılıfına uyduruldu. Her fırsatta faize savaş açtığını iddia eden iktidar böylelikle bankaların işini kolaylaştırıyor. Öte yandan kredi kartı ve kredi alınmasını da daha kolay hale getiren yeni sistem, faiz batağını daha cazip hale getiriyor.

HARAM TEŞVİK EDİLİYOR

Kâğıt, posta ve kurye hizmetlerindeki maliyetlerde tasarruf edileceği bahanesiyle hazırlanan “Uzaktan Müşteri Edinme” sistemi sayesinde bankaların müşterilerini kendisine daha bağımlı hale getirmesinin önü açılmış olacak. Mobil bankacılığın giderek hızlandığı ve faizin daha kolay ulaşılır hale geldiği günümüzde haramın bu şekilde teşvik edilmesi endişe veriyor.

Onur Şehmus Şahin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.