Fatih Projesi Mahkemelik Oluyor

Fatih Projesi Mahkemelik Oluyor

MEB'in Fatih Projesi mahkemelik oluyor, bakanlığa ihtarname yolda artık dava sürecine geçilmesi bekleniyor...

MEB'in Fatih Projesi mahkemelik oluyor, bakanlığa ihtarname yolda artık dava sürecine geçilmesi bekleniyor...

Binlerce Bilişim Teknolojileri Öğretmeni atama beklerken, Fatih Projesi kapsamında okullarda diğer branş öğretmenlerinin 100 saat kurs ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni yapılması, bu alanda lisans eğitimi almış bilişim öğretmenlerini harekete geçirdi. Eğitimde teknolojinin etkin ve doğru kullanımı için bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında yetiştirilen binlerce bilişim öğretmeni atama beklerken, bu çağda MEB'in okullarda bu alanda 100 saat kursla diğer branşlardan öğretmenleri görevlendirmesi anı kurtarma hamlesi olarak yorumlanırken, ülkemiz için büyük bir fırsat olabilecek Fatih Projesinin tehlikeye atıldığı ifade ediliyor. 37 Bin öğretmen atamasında bu çağda bilişim öğretmenlerine ayrılan kadro sayısı ise sadece 859. Yıllardır mağduriyetleri giderilmeyen öğretmenler bu haksızlığa açacakları dava ile artık dur demek istiyorlar. Bu kapsamda Bilişim Öğretmenlerinin noter onaylı ihtarnameleri MEB'e gönderilmek üzere yollarda... 

İhtarnamede şu ifadeler kullanılıyor:

28346 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Eğitimde Fatih Projesi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşlerine dair yönetmeliğin 45/2. Maddesi uyarınca illere göndermiş olduğunuz B.08.0.YET.0.10.04.00-903.99/16791 sayılı 28.09.2012 tarihli genelge hakkında.

 
Sayın Muhatap,
 
28346 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Eğitimde Fatih Projesi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşlerine dair yönetmeliğin 45/2. Maddesi uyarınca illere göndermiş olduğunuz B.08.0.YET.0.10.04.00-903.99/16791 sayılı 28.09.2012 tarihli genelge açık bir şekilde usul ve yasaya aykırıdır. Şöyle ki;
 
Bu genelge ile Bilişim Teknolojileri Rehberliği görevinin Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından yürütüleceği ancak Bilişim Teknolojileri Öğretmeni bulunmaması veya rehberlik ihtiyacının mevcut Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından karşılanamaması halinde, sadece 100 saatlik hizmet içi bir kurs alıp bunu belgelendiren farklı branş öğretmenlerinin de Bilişim Teknolojileri Rehberliği görevini yürütebileceği düzenlenmiştir. Düzenleme, hem idari usule hem de Anayasa'nın güvence altına aldığı eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu lisans bölümünden mezun olmayan öğretmenlere Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği ünvanının verilmesi, söz konusu bölümü dört yıl boyunca hakkıyla okuyup lisans eğitimini almış, eğitimde teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması konusunda gerekli bilgi ve deneyime ulaşmış atanmayı bekleyen öğretmenler açısından haksız bir durum oluşturmaktadır. Bu husus ise Anayasa’nın: Kişilerin kanun önünde eşitlik ilkesini ve kamu hizmetine girmede eşitlik ilkesini ihlal edici niteliktedir. Hiçbir alt norm Anayasa'ya aykırı düzenleme içeremez.
 
İş bu genelgenin hangi ihtiyaca istinaden çıkarıldığı meçhuldür. Atama bekleyen binlerce lisans mezunu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni mevcut iken bu idari düzenleme ile yalnızca diğer branş öğretmenleri için yeni bir istihdam alanı oluşturulması kamu yararına aykırıdır. Nasıl bir Türkçe Öğretmeni 100 saatlik kurs ile Matematik Öğretmeni olamaz ise herhangi bir  branş öğretmeni de 100 saatlik kurs ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olamamalıdır. Gerek evrensel hukuk ilkeleri ile uluslararası eğitim teknolojileri standartları gerekse toplum vicdanı açısından böyle bir düzenleme kabul edilemez niteliktedir. Ayrıca bu genelge ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin açıkça menfaatleri ihlal edilip kazanılmış hakları gasp edilmektedir.
 
İvedilikle bu düzenleme iptal edilip atama bekleyen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine istihdam alanı açılmalıdır. Aksi taktirde yasal mercilere başvurulacağı tarafınıza ihtar olunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.