Fatih Terim yıldız isimleri neden kadro dışı bıraktı?

Fatih Terim yıldız isimleri neden kadro dışı bıraktı?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta'yı kadroya almamasıyla ilgili olarak,...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta'yı kadroya almamasıyla ilgili olarak, "Kadroda olan olmayan bazı futbolcuların özür dilemeye ilişkin şeyler oldu. Benim kişisel problemim yok. Zaten hata bana yapılmadı. Benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Enes Ünal ile birlikte 2018 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme maçları öncesi son hazırlık maçında karşılaşacakları Rusya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ay-yıldızlıların kamp yaptığı Regnum Carya Golf & Spa Resort tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Terim, Euro 2016 gibi önemli bir turnuvayı geride bıraktıklarını söyledi.

Fransa'nın ardından uzun süre bir araya gelemediklerini aktara Terim, "Bu geçen sürede Fransa 2016'da ne yaptık, nasıl geçirdik, başta ben olmak üzere ülkemizi nasıl temsil ettik, tüm oyuncularımız, tüm stat nasıl bir temsil içinde oldu. Bunun muhasebesini yapma şansı, imkanı vardı burada. Dolayısıyla hepimiz yaşadıklarımızı ve hatta yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Konuşacak değerlendirecek çok şey var. Bugün ve bugünden sonra artık Dünya Kupası'nı konuşacağız. Ama kısaca merak edilen, benim bildiğim sizin bildiğiniz, bir kaç konun üzerinde duracağım" diye konuştu.

Milli Takım'ı sadece futbol olarak düşünmek gerektiğinin altını çizen Terim, "Profesyonellerin, milli duygularla sadece kendilerini değil, Türk halkını da temsil eden, var olan bir gücünü, iki güce, var olan performansını iki yapmak zorunda. Hissetmesi gereken, sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olmalıdır. Ve dahası taşıdığı ay-yıldızlı milli formanın sorumluluklarını da hem sahada hem de saha dışında hissetmesi gerekir. Böyle bir birey topluluğudur milli takım. Benim oyuncularımdan her zaman beklediğim budur. Bunu da hep anlatıyorum. Benim için asıl değer, teknik direktör, başkan, yönetici, federasyon, futbolcu değil, asıl değer, yönetenler değil, ay-yıldızlı formadır. Hepimizden fazla değerli olan taktığımız göğsümüzdeki ay yıldızdır. Bu bizim için vazgeçilmezdir" dedi.

Euro 2016 öncesi yaptığı tüm mülakatlarında grup maçlarında verilen mücadelenin şampiyonaya yetmeyeceğini söylediğini hatırlatan Terim, "Mücadele eden, son dakikaya kadar bırakmayan ve bu takımın hak edeceği başarıları bekliyordum. Beklediğim buydu. Biz teoride de özenle iyi şekilde hazırlandık. Oyuncu teknik direktör oyun anlayışı, analiz, kedimize analiz, derinlemesine her şeyiyle mental, teknik fizik olarak iyice araştıran bir anlayışla yola çıktık. Ancak pratikte zaten isteğimiz bunların pratiğe yansımasıydı. Maalesef beklediğimiz performansı gösteremedik. Beklentilerin arkasında kaldık açıkçası. Çokta hoşumuza giden tablo ortaya çıkmadı. Bu tabloda olmaması gereken çok şey yaşandığını biliyoruz. Bazı şeyleri benden daha iyi biliyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

"Gemiyi sağ salim limana ulaştırdım"

Şu şöyle yapmış bu böyle yapmış veya yapmamış gibi bir detaya girmeyeceğini vurgulayan Terim, " Kişiler üzerinden herhangi bir açıklama yapacak değilim. Bunu benden bekleyemezsiniz. Bu nedenle kadro tercihleri ile ilgili, şu anda kampta olmayan hiçbir oyuncumla ilgili tek kelam etme niyetinde değilim. Hepsinde emeğim var, iyi niyetim var. Hepsinde liglerinden önemli başarı bekliyorum olan ve olmayan oyuncularım bana değil ay-yıldızlı formaya hizmet ediyor. Benim konumum şikayet ederek, söylenme yeri değil. Benim konumum sorumluluğum, çözüm üretmektir. Ben çözerim veya aksiyon alırım yıllar sonra tarzımı, insanlar gelişir ama değişmez. Ben de değişmeyeceğim. Kişisel ve kıymet verdiğim konularda ben hiç geri adım atmam. Bu böyle olmaya devam edecektir. Bunun bedeli neyse ödemeye hazırım, hayatım boyunca da böyle oldu. Ama verdiğim değerlerin dışında, değerlerime aykırı bir şey olduğu zamanda diğer yüzümü de gösteririm. Ben bu geminin kaptanıyım, kaptan olarak hiçbir mürettebatı mı, tayfa mı, çalışanımı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. İki seçeneğim vardı ya denize atacaktım veya bu şartlar altında dahi gemiyi sağ salim limana ulaştıracaktım. Gemiyi limana en az hasarla yanaştırdığımı düşünüyorum. Ben böyle olduğuna inandım ve böyle hareket ettim Fransa boyunca" dedi.

"Ben gerekeni yaptım"

Son basın toplantısında herkesin üzerine düşeni yapacağını söylediğini aktaran Terim, "EURO 2016 sorumlusunun en balta sorumlusunun ben olduğunu söyledim ve özür dilemiştim. O gün söylediğim cümle herkes üzerine düşeni, gerekeni yapacağım diye, ben bireysel olarak gerekeni yaptım. Bağlı olduğum kurumun yetkilisini sürece dahil ederek, Euro 2016'nın muhasebesini ve düşüncelerimi açıkladım, sorumluluğu yerine getirdim. Ben size ne söylemişsem yaptım. Ancak sayın başkan görüşme sonrasında Türk futbolunun sonrasında geleceği için tekrar sorumluluklara devam etmeye, önümüzdeki Dünya Kupası sürecini sağlıklı ve aktif yürütülebilmesi için neler yapabiliriz, diye mutabakata vardım. Ben bana yakışanı yapmakta hiç tereddüt etmedim. Bundan da emin olabilirsiniz" dedi.

"Özür makamı ben değilim"

Terim şöyle devam etti:

"Kadroda olan olmayan bazı futbolcuların özür dilemeye ilişkin şeyler oldu. Benim kişisel problemim yok. Zaten hata bana yapılmadı. Benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Yapılan odur. Özür makamı ben değilimdir. Birileri özür dileyecekse. Şunu ifade edeyim ki, Milli Takım'ın kapısı, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan saha içi ve dışında Milli Takım oyuncusuna yakışır davranmayı yol edinmiş, takımın parçası olmaya hazır olan her oyuncuya açıktır. Sadece bugün değil yarında açık olmaya devam edecektir. Benli bensiz hep böyle olmuştur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.