Fener Braga'yı yıktı!

Fener Braga'yı yıktı!

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Son 16 Turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımını konuk ettiği maçtan 1-0 galip ayrılarak tur için avantaj elde etti.

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga ile karşılaştı. Ülker Stadı'ndaki maçta Portekiz ekibini 1-0 mağlup eden Sarı-Kanarya Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

 

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Braga'yı yıkan gol maçın 83. dakikasında Mehmet Topal'dan geldi. Ceza sahası dışından harika bir vuruşla topu ağlara gönderen Mehmet Topal Kadıköy'deki 43 bin, ekranları başındaki milyonlarca sarı-lacivertli taraftarı sevince boğdu.

 

Basel'de final hedefleyen Fenerbahçe, çeyrek final için 17 Mart'ta oynanacak rövanş maçına önemli bir avantaj taşıdı.

 

JOSEF DE SOUZA: BİZİ ÇOK ZORLADILAR

Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, karşılaşma sonrası, "Maçın zorlu olmasını bekliyordum. Portekiz’de daha önce forma giydim ve Braga’yı tanıyorum. Bizi çok zorladılar. Rakibin bloğunu kırmak için çok uğraştık. İkinci yarıda çok daha fazla baskı yaptık ve istediğimiz skoru aldık" diye konuştu. Rövanş maçının çok zor geçeceğini belirten Souza, "Rövanş maçı çok zor olacak eminim. Rakibiz skor anlamında geride kaldı. Dönüş yapmak zorundalar. Açıkları kullanmak isteyeceğiz. Deplasmanda 1 gol bulsak onların 3 gol atması gerekecek ki bu hiç kolay bir iş değil" şeklinde konuştu.

Rövanş maçında Luis Carlos cezalı!

Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin tur şansı yüzde 60

Fenerbahçe - Braga

AVANTAJLI BİR SKOR ELDE ETTİK

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Şener, "Taraftarlarımız önünde son bölümlerde 1 gol bulduk. Avantajlı bir skor elde ettik. İnşallah ikinci maçta da iyi bir sonuçla turu geçeriz" dedi.

Bu seviyedeki maçlarda çok fazla pozisyonun olmadığını ve sabırla davranmak gerektiğini dile getiren Milli oyuncu, rövanş karşılaşması ile ilgili de "Zor olacak" ifadesini kullandı.

Gökhan ile arasındaki forma rekabeti ile ilgili de Şener, "Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum ve iyi durumdayım. Rekabet takımımızda her alanda var. Gökhan ağabeyin takıma katkısı çok fazla, ben de oynadığım zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Takıma katkı vermemiz çok önemli. İnşallah güzel rekabetle Fenerbahçe'ye yararlı futbolcu oluruz" diye konuştu.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.