FETÖ imami itirafçı olup anlattı: Adil Öksüz'ü ben sakladım

FETÖ imami itirafçı olup anlattı: Adil Öksüz'ü ben sakladım

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 1 numarası kaçak Adil Öksüz'ün firar ettiği ilk günlerde evinde saklayan FETÖ imamı itirafçı oldu: Öksüz'ü, örgüt imamı getirdi. Üsküdar'daki evimde 8 gün kaldı

15 Temmuz hain darbe girişimin 1 numarası kaçak Adil Öksüz'ün firar ettiği ilk günlerde evinde 8 gün saklayan FETÖ imamı itirafçı olup Adil Öksüz ile geçirdiği günleri anlattı. Gizli tanık, Öksüz'ün Üsküdar Zeynep Kamil'deki evine FETÖ Hava Kuvvetleri İstanbul İmamı tarafından getirildiğini sonra da yapılanma içerisinde bulunan bir başka imam tarafından gelinip alındığını ifade etti. Gizli Tanık şunları anlattı:

İÇERİDE BİR MİSAFİR VAR

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden 3 gün sonra yapılanmada benim gibi sorumlu düzeyde olan şahıslardan Şükrü (K) Rüştü Karakaya beni operasyonel hat diye tabir edilen kendi adına kayıtlı olmayan açık hat bir GSM numarasından aradı ve Bulgurlu'da bulunan Esatpaşa Köprüsü'ne yakın köşedeki eve çağırdı. Sonra 'içeride bir misafir var, birazdan tanışırsınız, adı Namık' dedi. Namık (K) Adil Öksüz geldi. Selam verdi tokalaştık oturdu. Rüştü'nün hal ve tavırlarından büyük bir zat olduğunu fark ettim. Kendisi bana darbe günü Ankara'da bir arkadaşı ile tarla bakmaya gittiğini ve jandarmanın kendilerini aldığını, jandarmaya bunu anlatmayı denediğini fakat başarılı olamadığını bahsetti. Sonra mahkemeye çıktıklarını ve mahkemede hakime aynı şekilde tarla bakmaya gittiğini söylediğini, hakimin ise ikna olduğunu ve kendisini serbest bıraktığını anlattı.

Nazif KARAMAN - Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.