FETÖ, MiT'çileri PKK'ya böyle ispiyonlamış

FETÖ, MiT'çileri PKK'ya böyle ispiyonlamış

FETÖ'nün MİT'i hedef alan 7 Şubat kumpasında tek müşteki olan Mustafa Özer, Yeni Şafak'a konuştu. FETÖ'nün '7 Şubat MİT Kumpası' ile ilgili iddianamenin tek müştekisi Mustafa Özer, FETÖ'cülerin Dünya TV isimli bir kanal kurmak üzere PKK yöneticileriyle Ka

FETÖ'nün hükümet ile açıktan ilk savaşı olan 7 Şubat 2012'deki MİT kumpası ile ilgili iddianame mahkemeye sunulurken, davadaki tek müşteki olan Mustafa Özer, Yeni Şafak'a konuştu. FETÖ tarafından MİT personeli olduğu deşifre edilen Özer, kumpasın tüm detaylarını anlattı. O dönem Kandil'den bilgi akışının sağlanması amacıyla MİT'te irtibat görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Özer, FETÖ-PKK bağlantısı konusunda da önemli bilgiler verdi.

ARABULUCULUK YAPALIM

FETÖ'cülerin Dünya TV isimli bir kanal kurmak üzere PKK yöneticileriyle Kandil'de görüştüğünü aktaran Özer, "Örgüt adına bu görüşmeyi Murat Karayılan'la Selahattin Sevi yaptı. Kanal kurmak için izin isteme maksadıyla Kandil'e gitseler de PKK'ya, 'hükümet ile çözüm sürecinde size arabuluculuk yapabiliriz' teklifinde bulundular. Bu teklif üzerine Murat Karayılan FETÖ'cüleri geri çevirdi. Karayılan bu görüşmeyi bana bizzat anlattı" dedi.

PLASTİK KELEPÇELİ MİSİLLEME

FETÖ militanlarının yaşananlara misilleme yaparak BDP'li belediye başkanlarına yönelik operasyon gerçekleştirdiğini aktaran Özer, "BDP'li yöneticilerin plastik kelepçelerle Diyarbakır Adliyesi'ne götürülürken ünlü bir fotoğrafı vardı. O fotoğrafı da TEM Şube'de çalışan bir polis memuru çekerek Cihan Haber Ajansı muhabirine ulaştırdı. 7 Şubat MİT krizine uzanan taşlar böyle döşendi. Bölgede MİT'in faaliyetleri vardı ve FETÖ bu faaliyetleri deşifre etmek üzere çalıştı. Medyanın bildiklerinin dışında örgütlere deşifre edilen çok sayıda arkadaşımız var, arkadaşlarımızdan bazıları şehit edildi" diye konuştu.
MİT'ÇİLERİ EMNİYETE SOKMADILAR

PKK/KCK ile yaptığı görüşmeler bahane edilerek 20 Aralık 2011'de evi FETÖ'cü polislerce basılan Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün süren sorgusunu ise şöyle anlattı: "İstanbul Emniyeti'ne götürüldüm. Daha sonra bizim arkadaşlar beni kurtarmaya gelince benim kurumda çalıştığım ortaya çıktı. Savcı Bilal Bayraktar sorguya telefonla katıldı. Kurumdan hiç kimseyi emniyet binasına sokmadıkları gibi, benimle ilgili gelenlerin binaya sokulmaması için kapıya not bile yazdılar. Emniyette verdiğim ifade üzerine çay döküldüğü gerekçesiyle değiştirildi. Polislerle sorgu arasında yaptığımız sıradan sohbet, ifademin içerisine yerleştirildi. Gerçek ifadem ise 15 Temmuz'dan sonra bilgisayar aramalarında ortaya çıktı."

SORGU SÜRECİNİ ANLATTI

4 gün süren sorgu sırasında uykusuz bırakıldığını belirten Özer, "Vakit geçtikçe zaman kavramını yitiriyorsunuz. Hangi gündesiniz bilmiyorsunuz, polisin kolunda saati görmesem vakti bile anlayamayacaktım. Tam uykuya dalacakken, bir polis memuru 'parmak izin alınacak' diye geliyor. Parmak izi verdikten sonra bir daha uykuya dalar gibi oluyorsun, gürültü yapıyorlar, hücrene çok konuşan birilerini yerleştiriyorlar. Uyutmuyorlar. Uyumazsanız, ne yapmanız gerektiğini unutursunuz. İlk günlerde birşey anlatmadım. Sonuçta ellerinde bir şeyler vardı, aynı soruları tekrar tekrar sordular. 3'üncü gün uykusuzluktan yurtdışına giriş çıkış tarihlerini karıştırmaya başladığımı hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

DEŞİFRE EDEN İHRAÇ OLDU

Alman ve Fransız istihbaratının faaliyetlerini yakından incelediğini söyleyen Özer, "CIA zaten peşimizdeydi, hatta kim olduğumuzu soruşturduğunu biliyorum. O dönem bizim MİT adına çalıştığımız bilgisini FETÖ'ye veren kişi eski MİT görevlisi Aykut Akbulut'tu. Akbulut, her türlü sisteme erişim yapabiliyordu" dedi. İstanbul MİT Bölge Başkanlığı'nda Bölücü Büro Amiri olarak çalışan Akbulut, 667 sayılı KHK ile ihraç edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.