FETÖ okullarını Yahudilere satmış

FETÖ okullarını Yahudilere satmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti sonrası FETÖ'nün bu ülkedeki yapılanmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Macar yetkililere bilgileri ilettik, üzerlerine gideceğiz" diye konuştu. yenisafak.com, FETÖ'nün Macaristan'daki okulları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'in daveti üzerine Macaristan'a iki günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Türk-Macar ilişkisine ivme kazandıran bu ziyarette iki ülke tarafından da son derece olumlu mesajlar verildi.

MACARİSTAN'DA DÖRT YERLERİ VAR

Yurt dışı ziyaretlerinde FETÖ ile mücadele konusunda sık sık vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristandönüşü yaptığı açıklamada, "Bunların burada okul ve ticaretle ilgili dört yeri var. Bu dört yerle alakalı olarak kendisiyle konuştuk, bilgileri de kendilerine aktardık. Gereğini yapacağını söyledi. Üzerlerine gidiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkati çektiği Macaristan'daki FETÖ yapılanmasını, Türk Macar Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Barışçıl'a sorduk.

FETÖ'nün 15 Temmuz öncesinde Macaristan'da güçlü bir yapılanması olduğunu aktaran Barışçıl, darbe girişimi sonrası örgütün ülkede gücünü kaybettiğini vurguladı. Barışçıl, FETÖ'nün 15 Temmuz'dan bir hafta önce örgüte ait okulları Yahudi asıllı bir Macar vatandaşına devrettiğini ve bu nedenle de devletin okullar konusunda elinin kolunun bağlandığının bilgisini verdi.

Barışçıl şöyle konuştu:

"Darbe girişiminden önce FETÖ okulları Yahudi asıllı bir Macar şahsın üzerine devredildi. Şu an bu okullar Macar bir şahsın üzerine devredildiği için hükümetin eli kolu bağlanmış durumda. Ancak bununla ilgili Macaristan'da hukuki bir sürecin başlayacağı konuşuluyor. Eğer bu okullar hala doğrudan FETÖ'ye ait olsaydı Türkiye'ye devredilecekti. Ancak maalesef şu an için bir işlem yapılamıyor."

BİR HAFTA ÖNCE İSPANYA'YA KAÇTILAR

FETÖ'nün Macaristan'da Yahudilerle iş yaparak perdeleme yöntemine başvurduğunu ve ekonomik faaliyetlerini bu şekilde koruma altına aldığına dikkat çeken Barışçıl şu bilgileri paylaştı: "FETÖ'nün Macaristan'da çok büyük ticari faaliyetleri yok. Onlara destek veren iş adamları var. İş adamları yollarını ayrıldıklarını söyleseler de esasında birlikte iş yaptıklarını herkes biliyor. Macaristan'da 15 Temmuz öncesinde güçlüydüler. Ama o gücü darbe sonrasında kaybettiler. Şu anda buradaki okulların tamamı Türklere hizmet etmiyor, FETÖ mensupları dışında kimse o okullara çocuklarını göndermiyor." Barışçıl, FETÖ'nün Macaristan'daki imamlarının 15 Temmuz'dan bir hafta önce İspanya'ya yerleştiklerini giderken de "Özel bir durum var, gitmemiz gerekiyor" dediklerini aktardı.

KOMÜNİZMDEN SONRA BÖYLE LİDER GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretini de değerlendiren Ahmet Barışçıl, "Burada çok olumlu yansımaları oldu. Bazı siyasi analistler, 'Komünizmin bitişinden bu yana Macaristan'ı ziyaret edip bu kadar ses getiren bir lider olmadı' diyor. Macaristan'da çok pozitif bir tablo var" diye konuştu.

ERDOĞAN KARŞITLARI YÜRÜYEMEDİ

Macaristan ve Türkiye ilişkilerinin 'altın çağını' yaşadığını söyleyen Barışçıl, şu değerlendirmede bulundu: "Yahudiler, liberaller Erdoğan'a karşı yürüyüş yapmak istediler ama hükümet kesinlikle onay vermedi. Orban'ın Gül Baba'da yaptığı konuşmalar, iki gündür hala haberlerin ana konusu olmaya devam ediyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Gül Baba türbesindeki konuşmasında şunları söylemişti: "Yaşama kültürü açısından biz çok daha gerisindeyiz. Hedef olarak gül Baba hazretlerinin değerlerine kavuşmak zorundayız. Gül Baba, Osmanlı ile ortak değerimizdir."

Kübra Türk - YeniŞafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.