FETÖ talimatı: Haram parayı yemeyin, bize verin!

FETÖ talimatı: Haram parayı yemeyin, bize verin!

Konya'da FETÖ'nün askeri yapılanması ile ilgili soruşturmada itirafçı olan astsubay E.K, maaşlarını çektikleri bankadan aldıkları ek ücretin kendilerinden istediğini söyledi: Örgüt abileri maaş aldığımız bankanın verdiği promosyon paralarının haram...

KENAN BURTAKIN

FETÖ'nün hain kalkışmasından sonra Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki örgüt yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmaya yeni bir itirafçı ifadesi eklendi. Soruşturmada tutuksuz yargılanan astsubay E.K, örgüt hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı. E.K, ifadesinde, örgüt imamının maaş aldıkları bankanın verdiği promosyon parasının haram olduğunu belirterek örgüt için kendilerinden istediğini söyledi.

Örgüt ile lise yıllarında tanıştığını kaydeden E.K "Kerim kod adlı örgüt abisi, bizim örgütle ilgisi olmayan dershanelere gitmemizi istedi. Zaten bizim asker veya polis olmak istediğimizi bildikleri için ileride sorun olmaması adına kendilerine ait dershanelere göndermediler.

Üniversite sınavlarından askeri sınavlara girebilecek yeteri kadar puan alınca toplantıya çağrıldık. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde dinsiz imansız bir sürü insan olduğunu ve teşkilatın bizim gibi namazında niyazında, dini imanı olan temiz insanlara ihtiyacı olduğunu söylediler.

Mülakata girerken 'Hangi TV programlarını izliyorsunuz?' diye sorarlarsa magazin ve eğlence programlarını söylememizi, dünya klasiklerini okuduğumuzu ve komisyon karşısında namaz pozisyonunda oturmamamızı söylediler" ifadelerini kullandı.

Örgütün 2014 ile 2015 yılları arasındaki toplantılarında, kendisinden himmet adı altında para talebinde bulunulmadığını iddia eden E.K., "Bir örgüt imamı maaş aldığımız bankanın vermiş olduğu promosyon parasının haram olduğunu söyleyerek birkaç defa bu parayı istedi. Ancak ben vermedim" dedi.

GÜLEN'E YÜZDE 10 HİMMET KDV'Sİ

Malatya'daki FETÖ davasında yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı olan iş adamı M.E, 2011'de ABD'deki örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i ziyarete gittiklerinde 'hürmete binaen' yanlarında 50 bin dolar götürdüklerini söyledi.

Her sohbetten sonra yedikleri yemek ve meyvelerin dahi parasının kendilerinden alındığını anlatan M.E, il imamına yıllık 50-60 bin lira da 'burs' parası verdiğini ifade etti. "2007'de Malatya'da örgütün toplamış olduğu gelirin 2 milyon liranın üzerinde olduğunu hatırlıyorum" diyen M.E, şunları dile getirdi: "Himmet gelirinin her dönem açık verdiğini söylüyor ve ekstra para talep ediyorlardı. 'Toplanan paralar neden yetmiyor?' diye sorduğumuzda il imamları, 'Burs ve himmetlerin yüzde 10'u bağlı olduğumuz Gaziantep bölgesine gidiyor, buradan da Amerika'ya Fetullah Gülen'e yıllık 'kdv' (Himmetlerden yıllık olarak verilen komisyon) gönderiliyor.' diyorlardı."

Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.