FETÖ'nün Bylock programıyla ilgili yeni algı oyunları

FETÖ'nün Bylock programıyla ilgili yeni algı oyunları

Dün yayınladığımız Bylock programıyla ilgili haberlerden sonra FETÖ üyesi olduğunu tahmin etiğimiz kişilerden gelen yönlendirici mesajlara şahit olduk.

Dün yayınladığımız, "Bylock kullananlara son çağrı" başlıklı haberimizde, FETÖ'nün bu gizli mesajlaşma programını kullananların savcıya gidip itirafta bulunmasını, aksi halde tutuklama ile karşılaşacaklarını belirtmiştik.

Ancak, FETÖ üyeleri olduğunu tahmin ettiğimiz bazı kişiler (bu kişileri bugün Savcılığa bildireceğiz) bu çağrımıza, bu programın Google Store'dan indirilebildiğini, programdan ayet ve hadis paylaşıldığını, ayet ve hadis paylaşmanın suç olmadığını , darbecilerin de Whatsapp kullandığı, sırf bu nedenle whatsapp kullanların suçlanamayacağını belirterek kamuoyunun algısını yönlendirmeye çalışmaktadır.

Bu argümanlar, FETÖ'nün yeni taktiğidir. FETÖ bir kez daha herkesi salak yerine koyarak, argüman üretmeye devam etmektedir. Çünkü;

1- FETÖ'cülerin telefon veya bilgisayarlarına indirdikleri / kurdukları Bylock programı iddia edildiği gibi Google Storedan indirilen her hangi bir program değil. İndirilse bile grup içi yazışmalarda kullanılması için özel bir şifreleme yöntemi söz konusu ve bu şifrelemeyi de ancak grup içi elemanlar bilebiliyor. Bu programın büyük bir kısmı flash belleklerle telefonlara yüklenmiştir. Whatsapı telefonuna kurdun ve kullanıyorsun ancak üretici firmanın ürün içinde aktifleştirmediği veya eklemediği bir özelliği belirli bir grup kendi aralarında kullanıyorsa sizce bu sıradan bir olay mıdır?

2- Devlet Bylock programını içeriğindeki yazışmalardan ziyade bir gruba aidiyet anlamında değerlendiriyor. Yani telefon veya bilgisayarlarına bu programı kurmuş ve grup içi iletişimi bu program üzerinden gerçekleştirenlerin bu yapıyla irtibat ve iltisakı "kabak" gibi ortaya çıkıyor. Aksi takdirde adamın alnında yazmıyor ki FETÖ cü olduğu veya kavun değil ki bir yerini koklayasın da ne olduğunu anlayasın.

3- Madem ayet ve hadis paylaşımı yapılıyorsa bunun gizlenecek saklanacak nesi var, umuma açık bir şekilde yapsalar da bütün herkes istifade etseydi olmaz mıydı?

4- FETÖ'cüler salağa yatma ve karşısındakini aptal yerine koyma huylarından hala vazgeçmemektedir.

5- Gazetelerden takip ettiğimiz kadarıyla MİT Bylock programını Ocak 2016 da fark ediyor, yakalandıklarını anlayan FETÖ cüler bu programı kullanmayı bıçak gibi kesip, Eagle vb. farklı programlar üzerinden haberleşiyorlar. Dolayısıyla Bylock yazışmaları deşifre edilse de darbe vb. konulara dair bir şey çıkması mümkün değil.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.