FETÖ'nün cezaevi köstebekleri

FETÖ'nün cezaevi köstebekleri

Paralel İhanet Çetesinin cezaevi yapılanmasına yönelik soruşturmada, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü H.T. ve 19 gardiyan gözaltına alındı. 5 gardiyan ise aranıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) cezaevi yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü H.T. ile 19 gardiyan gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında firari şike savcısı Mehmet Berk'in referansıyla gardiyan olan 12 isim de var. 5 gardiyan ise aranıyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kırıkkale, Tokat, Ordu ve Rize'de gözaltına alınan Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Topaloğlu ve gardiyanların evlerinde arama yapıldı.

İLETİŞİMİ SAĞLIYORLARDI

Gözaltına alınanların FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları belirlendi. Sorguları devam eden H.T. ve gardiyanların, FETÖ'nün cezaevlerindeki köstebekleri olduğu, tutuklu ve hükümlü örgüt üyeleri ile dışarıdakiler arasındaki iletişimi sağladıkları ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında daha önce 230 cezaevi personeli gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.

FETÖ/PDY çatı davası başladı

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın sanıkları arasında Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Dilaver Azim, Önder Aytaç, Mehmet Hanefi Sözen, Akın İpek'in de bulunuyor. Davanın 22 Temmuz'da kabul edilen iddianamesinde 'Bütün terör örgütlerinden daha tehlikeli bir yapı' ifadesi yer alıyor.

KEMAL GÜMÜŞ / Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.