FETÖ'nün firarileri, HDP için ayağa kalktı

FETÖ'nün firarileri, HDP için ayağa kalktı

HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik olarak art arda düzenlenen operasyonlar kapsamında kritik isimler tutuklanırken, FETÖ'nün firarileri eş zamanlı olarak devreye girdi. Operasyon sürecini baltalamaya kalkışan örgüt mensupları, uluslararası alanda da yaş

FETÖ'nün firari teröristleri, HDP'lilere yönelik olarak başlatılan operasyonların ardından harekete geçti. Terör suçlarıyla yargılanan HDP'li milletvekillerini savunan FETÖ'cü isimler, uluslararası basına da yaşananları çarpıtarak taşıdı. İşte FETÖ'cülerin HDP'lilere gösterdiği desteğin madde madde yansımaları...

FETÖ'nün tüm kumpas ve iftira operasyonlarında başrolde bulunan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, HDP'ye yönelik operasyonları 'rejim' üzerinden çarpıttı.

 

Daha önceleri HDP'ye açık destek veren bir yayıncılık benimseyen Dumanlı, 2015 yılının Ekim ayında Belarus üzerinden ABD'ye firar etmişti. Dumanlı'nın geçtiğimiz günlerde New Jersey eyaletinde kaydedilen görüntüleri ortaya çıkmıştı.

FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Bugün TV'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhuriyet operasyonları hakkında sık sık ifadeler paylaştı. 'Gazetecilik' vurgusuyla süreci çarpıtmaya kalkışan Toros; tutuklanan Kadri Gürsel için 'adam gibi adamdır' ifadelerini kullanırken, yine aynı suçlardan tutuklanan Murat Sabuncu için 'gazetecidir, demokratik, insandır' dedi.

 

Firari FETÖ'cü Toros'un İngiltere'de barındığı iddia ediliyordu.

FETÖ'nün uluslararası manipülatif yayıncılığının temsilcisi olan Today's Zaman'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, HDP'ye yönelik operasyonları çarpıtarak duyurdu.

 

 

Gazeteye kayyum atandıktan iki gün sonra Türkiye'den firar eden Akarçeşme'nin Brüksel'de kaldığı biliniyordu.

Balyoz kumpasının da organizatörlerinden olan ve 75 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan FETÖ'nün ABD'deki firarisi Tuncay Opçin, HDP'li vekillerin terör suçlarından tutuklanmasını 'Kürtlük' üzerinden yorumlamaya kalkıştı.

 

İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığınca yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Tuncay Opçin hakkında darbe girişimi öncesinde görsel ve sosyal medyada darbeye zemin hazırladıkları ve darbe girişimi sırasında da karşı çıkılmaması konusunda açıklama yaptıkları iddiasıyla ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmedilmişti.

Ekrem Dumanlı'nın yerine Zaman'da bir dönem genel yayın yönetmeni koltuğuna oturan Abdülhamit Bilici, HDP'ye yönelik operasyonlarını 'seçilmişler' kavramıyla okumaya çalıştı.

 

Bilici, Zaman'a kayyum atanmadan hemen önce tazminata konmuştu.

Azerbaycan'dan sınırdışı edilmesinin ardından ABD'ye sığınan FETÖ mensubu gazetecilerden Mahir Zeynelov, HDP'ye yönelik operasyonlar üzerinden 'sivil savaş' çağrısı yaptı.

 

İslam İşbirliği Teşkilatı, 47/43-POL sayılı kararıyla 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yü terör örgütü ilan etmiş, Zeynelov ise yaşananları yalanlamaya kalkıştı.

FETÖ'nün firari kalemi Faruk Mercan, 'cemaati mumla arayacak' sözleri ile yaşananlar üzerinden tehditler savurdu.

 

Mercan, 15 Temmuz öncesi de "12 Eylül 1980 öncesinde bile Ankara'da bu kadar patlama ve sivil can kaybı olmadı. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en ağır bunalımını yaşıyor" ifadelerini paylaşmıştı.

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni olan FETÖ'nün firarisi Bülent Keneş, güvenlik güçlerinin hukuk kuralları içinde gerçekleştirdiği operasyonunu 'terör' diye yaftaladı.

 

FETÖ'nün darbe girişimi ile kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, Bülent Keneş, Abdullah Abdulkadiroğlu, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Sevi'nin de aralarında bulunduğu 49 şüpheli aranıyor.

YeniŞafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.