FETÖ'nün sözde akademisyenlerine dev operasyon

FETÖ'nün sözde akademisyenlerine dev operasyon

Diyarbakır merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 28'e yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 29 kişiye yönelik Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Rize'de başlatılan operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bir zanlının ise başka dosya kapsamında tutuklu bulunduğu belirlendi.Polis ekiplerince bazı zanlıların adreslerinde arama yapıldı.Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.Diyarbakır merkezli 4 ilde dün gerçekleştirilen operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı.

SAMSUN MERKEZLİ 3 İLDE DAHA OPERASYON

Yurt içinde ve dışında FETÖ operasyonaları hız kesmeden devam ediyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Samsun merkezli Ankara ve Kırklareli illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

22 ekip halinde 90 polisin katıldığı operasyonda, aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenci olanlar, iş adamları, daha önce mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 3'ü kadın 21 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ele geçen delillere el kondu. Gözaltına alınanların bir kısmının Bylock kullandığı, Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu, terör örgütünün toplantılarına katıldıkları ve himmet verdikleri öne sürüldü.

Emniyet müdürlüğüne getirilen 21 şüpheli hakkında soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.