FETÖ'ye Uymayana, Kamuya Dönüş Kapısı Açık

FETÖ'ye Uymayana, Kamuya Dönüş Kapısı Açık

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında ihraçlar devam ederken, geriye dönüş için de yoğun mesai yürütülüyor. Son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte 15 binin üzerinde kamu çalışanı ihraç edilirken, toplam ihraç edilenler

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında ihraçlar devam ederken, geriye dönüş için de yoğun mesai yürütülüyor. Son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte 15 binin üzerinde kamu çalışanı ihraç edilirken, toplam ihraç edilen kişi sayısı 95 bini buldu. Tedbir olarak açığa alınanlardan yaklaşık 8 bini tekrar işine geri döndü. İşe dönüşler; valilikler bünyesinde kurulan komisyonlar, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gelen itirazlar, istihbarat ve emniyetten gelen raporlar kapsamında komisyonların tüm itirazları yeniden incelemesiyle gerçekleşti.

GÜLEN'E UYANA 'AF' YOK

Edinilen bilgilere göre bu kapsamda oluşturulan özel ekipler herhangi bir şekilde mağduriyet yaşanmaması ve oluşanların giderilmesi için titiz bir inceleme süreci yürütüyor. Açığa alınıp soruşturması sürenlerin sayısının 57 bini bulduğu ifade ediliyor. Başbakanlık kaynakları, 15 bin 726 kamu çalışanının ihraç edildiği son KHK ile ilgili gelecek şikayetlerin de titizlikle inceleneceğini belirtiyor. Bu kapsamda oluşturulan komisyonların gece gündüz hafta sonu demeden şikayetlerle ilgili çalışmaları yürüttüğü öğrenildi.

Yapılan ikinci taramalarda, 17/25 Aralık bürokratik darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağı tespit edilmeyen; Bank Asya'dan kredi çeken, faturasını, kirasını buradan yatıran, örgütle hiçbir bağı olmayan güvenlik görevlileri, öğretmen ve diğer kamu çalışanları ise işlerine iade ediliyor. Ancak, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısına uyup evini ve arabasını satıp örgüte mali destek sağlayanlar ise bu kapsamın dışında tutuluyor. Yine Aktif Eğitim-Sen üyesi olan ancak örgütle organik bir bağı olmayanların da görevlerine iade edilmesi bekleniyor.

7/24 ÇALIŞIYORLAR

İhraç ve açığa almalarla ilgili gelen şikayetler için oluşturulan 4 komisyonun hafta sonları dahi çalıştığı öğrenildi. İncelemelerde Bank Asya hesapları, MİT ve emniyetten gelen istihbarat kayıtları, FETÖ ile bağlantılı kuruluşlarda üyelik, yöneticilik, By- Lock kullanılıp kullanılmadığı gibi kriterler ihraçlarda ön plana çıkıyor. Ayrıca asılsız ihbarlarda bulunarak haksızlığa neden olan ve süreci sulandıranlara yönelik cezai yaptırımlarında uygulanabileceği ifade ediliyor.

Ercan Baysal / Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum