FETÖ'yü kasırga korkusu sardı

FETÖ'yü kasırga korkusu sardı

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i Florence Kasırgası korkusu sardı. Gülen, malikaneden bir başka yere transfer olurken öldürülme ya da kaçırılma ihtimaline karşı FBI'dan yardım istedi. Teşkilat ise bu talebi geri çevirdi

Sabah, 15 Temmuz darbe ve iç işgal girişiminin faili Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'yi sarsan 'Florence Kasırgası'dan kaynaklanacak olası güvenlik problemleriyle ilgili korkularını ve bu konuda yürüttüğü lobi faaliyetlerini kamuoyuna açıklıyor.

İstihbarat kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Fetullah Gülen, kasırganın önümüzdeki günlerde 'örgüt ini' olarak nitelendirilen Pensilvanya Saylorsburg'daki devasa malikanesini vurma ihtimali nedeniyle malikaneden çıkma kararı aldı.

Ne var ki Gülen, malikaneden bir başka yere transfer olurken öldürülme ya da kaçırılma olasılığına binaen Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'dan güvenlik garantisi istedi.

Ancak FBI, Gülen ve örgütünün güvenli bir şekilde Florence Kasırgası'nın vurmayacağı bir başka yere taşınma talebini reddetti. Bunun üzerine FETÖ'cüler ABD'de iltisaklı oldukları senatörler üzerinden FBI'nın ret kararını tersine çevirmek için lobi faaliyetlerine girişti.

Örgüt yöneticilerinin özellikle Evanjelist senatörler üzerinden lobi faaliyetleri yürüttüğü öğrenildi.

FETÖ'cülerin şu andaki en büyük korkusunun ve örgüt gündeminin en önemli maddesinin kasırgadan kaçarken Gülen'in kaçırılması ya da öldürülmesi olduğu belirtiliyor. Bu korkuyu, 'Yağmurdan kaçarken doluya tutulma' korkusu olarak nitelendirilmek mümkün.


CIA DA DEVREYE GİRDİ

FETÖ'cülerin 'güvenli transfer' için yardım talebinde bulundukları CIA da devreye girdi. Tıpkı Gülen'in 2008'de yaptığı Yeşil Kart (Green Card) başvurusunun 'emekli CIA'cıların referansına rağmen reddedilmesi sürecinde olduğu gibi... O dönemde Fetullah Gülen'in Yeşil Kart başvurusu için mahkemeye sunulan destek mektupları arasında ilk sırada CIA'dan analiz ve prodüksiyon direktörü olarak emekli olan George Fidas'ın yazdığı mektup yer almıştı. CIA'nın Balkanlar uzmanı olan Fidas, Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ders veriyor. ABD'yi kasıp kavuran Florence Kasırgası bugüne kadar 30 kişinin ölümüne sebep oldu.

SANDY KASIRGASI İÇİN DE DUA ETMİŞ!

Gazeteci Nedim Şener, darbe girişimden sonra 2016 yılında ABD'de Ahmet Zeki Üçok ve İsmail Hakkı Pekin'le birlikte katıldığı bir konferansta Gülen'in 2012'de Pensilvanya'daki Sandy Kasırgası'ndan örgüt üyelerinin zarar görmemesi için dua yazdığını açıklamıştı. Şener, Gülen'e inanan birçok örgüt mensubunun, sırf onun duası sebebiyle FETÖ mensuplarının yaşadığı yerlerin zarar görmediğine inandığını anlatmıştı. Gülen'in Florence Kasırgası konusunda dua ile yetinmemesi dikkat çekti.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.