Firari HDP'li vekil yakalandı!

Firari HDP'li vekil yakalandı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözücüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası değerlendirmelerde bulundu

İşte o konuşmadan satır başları

Türkiye bir taraftan Suriye'deki gelişmeler bir taraftan Irak'taki gelişmelerle yakından ilgilidir ve ilgili olmak zorundadır. Türkiye sahadaki tüm gelişmeleri takip ediyor. Fırat Kalkanı önemli bir operasyondur. 75 günde 173 köy DAEŞ'ten temizlenmiştir. Bu operasyonlar sırasında 10 askerimiz şehit düşmüştür.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Münbiç konusundaki kararlılığımız devam ediyor. ABD Genelkurmay Başkanı ile gerekli görüşmeler yapıldı. Türkiye hem Münbiç konusundaki hazırlıklarını tamamladığı yapılan görüşmelerde dile getirildi. 

RAKKA OPERASYONU

Biliyorsunuz Rakka Operasyonu başladı. Biz başından beri belirttiğimiz gibi hassasiyetimizi tekrar dile getiriyoruz. Rakka'nın Arap olmayan unsurlarca ele geçirilmesi bölge barışına katkıda bulunmaz. Buradaki demografik yapıyı değiştirmek kimseye fayda sunmayacaktır. Türkiye'nin sınır bölgesine yaptığı askeri sevkıyat da alınan tedbirler kapsamındadır. Telafer ve Sincar'ın Haşdi Şafi tarafından işgal edilmesinin de bölge barışına katkısı olmayacağını ifade etmek istiyoruz. İlgili birimlere bildirilmiştir. 

BAĞLAR SALDIRISI

Diyarbakır Bağlar'daki bombalı saldırı uluslararası bir haber ajansı tarafından başka bir terör örgütüne mal edildi ve PKK'dan uzaklaştırıldı. 3 ayrı telsiz konuşmasında "Kemal" kod adlı bir kişi üzerinden bilgiler teyit edilmiş oldu. TAK tarafından bu operasyonun yapıldığı teyit edilmiş oldu. Daha olayın dumanları tüterken, uluslararası bir haber ajansının PKK'nın yükünü hafifletme çabasını da görmüş oluyoruz. Bu Türkiye'nin maruz kaldığı operasyon için önemlidir. 

FİRARİ VEKİL YAKALANDI

15 milletvekili hakkında yakalama kararı vardı. 12 kişi ilk anda yakalanmıştır, 9'u için mahkemeler tutuklama, 3'ü için de denetimli serbestlik kararı verilmiştir. 3 milletvekili de firari durumundaydı. Nihat Akdoğan Hakkari girişinde polisler tarafından yakalandı ve gözaltına alındı.

YÜZDE YÜZ HUKUKİ BİR SÜREÇ

Anayasa'da yapılan değişiklikle, haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış, adli süreç başlamıştır. HDP'liler ifade vermekten kaçındırlar, ifade vermedikleri için böyle bir sürecin önü açıldı. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etmek Anayasa'ya haksızlıktır. Anayasal bir süreç mahkemeler tarafından devam ediyor. Anayasa'nın emrinin gereğidir. İlgili mahkemeler bunları yapmıştır, siyaseten bizim karışacağımız bir iş değildir. Yüzde 100 hukuki bir süreçtir. Herkesin saygı göstermesini temenni ederiz. 

UMUT EDERİZ Kİ MECLİS ÇALIŞMALARINA KATILIRLAR

HDP'li miletvekilleri parlamento çalışmalarına katılırlar mı, katılmazlar mı; bunlar kendilerinin bileceği iştir. Milletin iradesi ile parlamentoya gelenlerin milletin iradesine saygı göstermesi gerekir. Ümit ederiz ki, parlamento çalışmalarına katılIrılar.

BELEDİYE BAŞKANLARINA YURTDIŞI YASAĞI İDDİASI

Bazı belediye başkanlarının yurtdışına çıkışı engelleniyor iddialarına maruz kalıyoruz. 186 belediye başkanı yurtdışına çıkmak için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istemiş 170 tanesi uygun görülmemiş. OHAL çerçevesinde bütün belediye başkanlarının yurtdışı ziyaretlerinin gözden geçirildiği bir durumdur.

SORU-CEVAP

HDP'li vekillerin devamsızlıktan vekillikleri düşer mi? Ara seçim olur mu?

Böyle bir süreç ben ön görmüyorum. Bunun HDP siyasetine bir katkısı olmaz. HDP ısrarla PKK'nın gölgesinde siyaset yapmaya devam ediyor. Biz bunu defaatle söylüyoruz, terörle aranıza mesafe koyun.  Ben bir ara seçim olacağını düşünmüyorum.

Rakka Operasyonu:

Rakka ve Musul operasyonunun önemli çizgisi meşruiyet olmalı. Meşru devlet yönetimlerinin, meşru silahlı kuvvetleriyle gerçekleşir. O şehre ait olmayan her unsurun atacağı adımın herkesin aleyhine olacağını ifade ediyoruz. 

CHP'nin bildirgesi

Milletimiz FETÖ'yü de PKK'yı da bir terör örgütü olarak görüyor. Asıl olan milletin ne düşündüğüdür. Bizim açımızdan Yenikapı ruhu devam ediyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.