Flaş Toplu Sözleşme Teklifi: Memur Paketi Hazırlayalım, TBMM'de Kanunlaştıralım!

Flaş Toplu Sözleşme Teklifi: Memur Paketi Hazırlayalım, TBMM'de Kanunlaştıralım!

Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci oturum bugün hizmet kollarının raporlarının görüşülmesiyle devam etti.

Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci oturum bugün hizmet kollarının raporlarının görüşülmesiyle devam etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda yapılan görüşmede Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı  Önder Kahveci ,Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer ile teknik heyetimizde hazır bulundu.

KAHVECİ: ÇÖZÜM BEKLEYEN ANA BAŞLIKLAR BİR AN ÖNCE KARARA BAĞLANMALI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı konuşmada, mali taleplerimizin yanında, ek gösterge, sözleşmelilere kadro, vergi dilimleri, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması,  yardımcı hizmetliler, mülakat, nöbet, fazla mesai ücretleri, döner sermaye ödemeleri gibi konuları da gündeme taşıyarak, bunlar noktasında karar verilerek uygulamaların bir takvime bağlanması gerektiğini vurguladı. Genel Başkan Kahveci, aksi halde toplu sözleşme görüşmelerinin bir oyalamacadan ibaret olacağını ifade etti. 

Kahveci, “Milyonlarca vatandaşımızın beklentileri toplu sözleşmeden hayırlı bir karar çıkacağı yönündedir. Ancak şu ana kadara kamu görevlilerini beklentilerine cevap verecek bir çalışma takvimi oluşturulmamıştır. Bizim talebimiz bu saydığımız konuları da kapsayan geniş bir çalışma yapılması yönündedir. 

Emeklilerimizin çoğu açlık sınırının dahi altında maaş almaktadır. Emeklilik memurun kabusu haline gelmiştir. Bu nedenle bütün ek ödeme, tazminat, ikramiye, nöbet ücreti, döner sermaye, fazla mesai gibi ödemelerin emekliliğe dahil edilmesi gerekmektedir. 

3600 ek gösterge konusunda sayın Cumhurbaşkanının bizzat verdiği bir taahhüt var. Bu konu bu masada konuşulmadan süreç tamamlanacak mı?

Ailelerinden, çocuklarından, sevdiklerinde ayrı, süresiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakılan sözleşmelerinin umutları havada mı kalacak?

Ek gösterge hakkı olmayan, unvan değişikliği ve yer değiştirme hakkı sınırlı olan yardımcı hizmetliler konusunda bir adım atılmayacak mı?

Memurun kaybını daha da artıran vergi dilimleri konusunda bu masa bu toplu sözleşmede de bir adım atmayacak mı?

İnsan haklarına aykırı bir şekilde kişinin saat başı ücretinden bile daha az ödenmekte olan  fazla mesai ve nöbet ücretlerinde hakkaniyetli bir düzenleme yapılmayacak mı?

Adaleti, liyakati, hakkaniyeti ayaklar altına alan mülakat uygulamasına bir son verilemeyecek mi?

KAHVECİ: GELİN HEP BİRLİKTE BİR MEMUR PAKETİ HAZIRLAYALIM VE TBMM AÇILINCA BUNLAR KANUNLAŞSIN

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Bunları burada konuşmayacaksak nerede konuşacağız? Burada karar almayacaksak nerede alacağız? Gelin bu konuları burada karar bağlayalım. Bir çok konuda torba kanunlar hazırlanıyor. Memurların beklentilerini içeren bir memur paketi hazırlayalım. 1 Ekim itibariyle TBMM açılınca ilk iş bu paketi gündeme getirelim.  

Bunlar yapılmayacaksa biz masada neden toplandık? Toplu sözleşme masasının görevi sadece maaş artışlarını konuşmak ve bunu karar bağlamak mıdır? Elbette mali konuları konuşacağız ama memurlarımızın, emeklilerimizin yığınla çözüm bekleyen diğer sorunları ne olacak?

Kamuda vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam, fahri din görevlileri, üniversiteli işçiler, kamu dışı aile sağlığı elemanları ve birçok istihdam türü var. Bu insanlar bu masadan bir çözüm bekliyor. Beklentilere cevap verilmelidir. 

Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim kamu çalışanları kaldı. Emeklilerimize  verilmesi bizleri memnun etmiştir ama kamu çalışanlarının da bu talebi göz ardı edilmesin. Şimdi yapılacak bir düzenleme ile bu kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim olan memurlara bu bayram öncesinde bir müjde verilebilirdi ama bu yapılmadı. Temennimiz önümüzdeki süreçte bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesidir. 

1 Ağustos’tan beri  gözü, kulağı bu masada olan insanlar yine elleri boş bir şekilde çalışma hayatlarına devam mı edecek? Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuların detaylandırılması ve karara bağlanması için toplu sözleşme takvimi yeniden düzenlenmeli, gerekirse bayramın hemen ardından 17 Ağustos Cumartesi, 18 Ağustos Pazar günü de dahil olmak üzere gece gündüz çalışarak somut adımlar atılmalıdır. Biz konfederasyon olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için hazırız.  Bu masadan olumlu sonuçlar çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.