Fransa'da terör, çok sayıda ölü var!

Fransa'da terör, çok sayıda ölü var!

Fransa'da bir kamyon ile terör saldırısı. Saldırıda en az 77 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de ağır yaralandığı açıklandı.

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın arasına daldı. Saldırıda en az 77 kişi hayatını kaybetti. 

90 KİLOMETRE HIZLA KALABALIĞA DALDI

15 metre uzunluğundaki kamyonun saatte 90 kilometre hızla kalabalığın arasına daldığı ve 2 kilometre ilerlediği ifade ediliyor.

Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti. 

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU İDDİASI

Saldırganın kimliğine dair merak edilen detayı Nice Matin Gazetesi duyurdu. İddiaya göre, saldırıda kullanılan kamyonu kalabalığın içine süren ve çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilen saldırgan Tunus kökenli. Ayrıca saldırganın 31 yaşında olduğu ve Nice'de yaşıyor olduğu da iddialar arasında.

KASASINDAN SİLAH VE EL BOMBALARI ÇIKTI

Saldırıda kullanılan kamyonun kasasından silahlar ve el bombaları çıktığı öğrenildi.

 

İLK TEPKİ BAKAN NACİ AĞBAL'DAN GELDİ

Fransa'daki terör saldırısına Türkiye'den ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

''TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ''

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı. Çelik, ''Terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız.'' ifadelerini kullandı. 

 

CUMHURBAŞKANI HOLLANDE GERİ DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Nice'de yaşanan saldırı sonrası tatilini yarıda keserek ülkeye dönme kararı aldı. Hollande, İçişleri Bakanlığı kriz merkezine gidiyor. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve ise saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.

FACEBOOK GÜVENLİK BUTONUNU AÇTI, PAYLAŞIMI KAPATTI

Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla 'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı. Facebook, saldırıdan sonra, katliamla ilgili tüm paylaşımları bazı sayfalardan kaldırdı ve paylaşım yasağı getirdi. 

''HİÇBİR HABER KANALI SALDIRIYI VERMEDİ''

Görgü tanıklarından CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bucak yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Bucak, kutlamaları seyrederken, beyaz bir kamyonun kalabalığa doğru girdiğini söyleyerek, ''Önce ateş açtılar. Sonrasında kutlama alanına saldırdılar. Fransa'da hiçbir haber kanalı bu saldırıyı güvenlik gerekçesi ile vermedi.'' dedi.

 

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA 

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nice'de meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri takip ettiği bildirildi.

HALKIN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI

BFM televizyon kanalına göre, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. 

Kutlamalar sırada havai fişeklerinin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların arasında dalan kamyonun şoförü daha sonra halkın üzerine ateş açtı.

 

AYNI ANDA EYFEL KULESİ'NDEN DUMANLAR YÜKSELDİ

Dünya Fransa Nice'te gerçekleştirilen kamyonlu terör saldırısını konuşurken, Paris'te Eyfel Kulesi'nden de dumanlar yükselmesi büyük paniğe neden oldu. Olayın bir terör saldırısı olmadığı öğrenilirken, 14 Temmuz kutlamaları nedeniyle patlatılan havai fişekleri taşıyan bir kamyonun yandığı ve de bu duruma sebep olduğu aktarıldı.

 

TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

BFM televizyon kanalı, en az 77 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. 

Valilik, halktan evlerinden dışarı çıkmaması istedi. 

Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum