Gazi Mesleki Eğitim'de Soruşturma Depremi

Gazi Mesleki Eğitim'de Soruşturma Depremi

Gazi Mesleki Eğitim'de Soruşturma Depremi

Ankara Gazi Mesleki Eğitim Merkezi'nde 8.5 şiddetinde "Soruşturma depremi" yaşandı.

Ankara Gazi Mesleki Eğitim Merkezinin eski binasının onarım ve tadilat işlerinde ihaleye fesat karıştırma ve usulsüzlükten dolayı Merkez Müdürü B.K. ile birlikte 5 idareci ile 8 bölüm şefleri ve öğretmenler görevlerinden alınarak görev yerleri değiştirildi.

İhalenin başında bulunan Merkez Müdürü B. K.’nın yapmış olduğu ve satın alma ile teslim alma komisyonlarında görev verdiği ve imzaları olan 5 idareci ile 8 bölüm şefi ve öğretmenler bugün itibariyle soruşturma sonucu görevlerinden alınarak yerleri değiştirildi.

Son yapılan idarecilerin rotasyon uygulamasında şu an başka kurumda görev yapan Merkezin eski Müdür başyardımcısı ile bir müdür yardımcısı da görevden alındı.

İdarecilerin tümü büyükşehir belediye sınırlarının dışındaki ilçelere öğretmen olarak atanırken, bölüm şefleri ile öğretmenler büyükşehir belediye sınırları içerisinde bulunan okullara öğretmen olarak atandılar. İdarecilerden sadece 1 müdür yardımcısı başka bir okula yine müdür yardımcısı olarak atanırken diğer idareciler makamları ellerinden alınarak öğretmen olarak atandılar.

Merkez Müdürü B.K. da Beypazarı'na Öğretmen olarak atandı.

B. K.’dan bu bir ilk değil

Ostim Mesleki Eğitim Merkezinden ataması Gazi Mesleki Eğitim Merkezine çıktığı dönemde eski görev yerindeki lojmanı boşaltmayarak kamuoyunu meşgul eden Bayram K. şimdi de ihalede usulsüzlükten dolayı gündemde.

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Merkez Müdürü B. K. daha önce görev yaptığı Ostim Mesleki Eğitim Merkezinde de çok defa şikayet ve soruşturma geçirmişti. Gazi Mesleki Eğitim Merkezinde de sürekli idareciler bir birlerini şikayet ve haklarında soruşturma açma, bir birlerinin açıklarını gözetleme, haklarında tutanak tutmadan başka bir şey yapmayarak asil görev olan Eğitim ve Öğretimi 3. 4. plana atmış durumdaydı.

Şimdilik Müdür Başyardımcısı Merkez Müdürlüğüne Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir Müdür atayana kadar vekalet edecek.

Resmi işler dikkat gerektirir!

Habere konu olan soruşturma ve sonrasında yapılan işlemlerle ilgili mağdur olan eğitimciler ve yöneticiler için itiraz ve yargı yolu açıktır. Henüz her şey bitmiş değildir.

Her insan hata yapabilir. Ama bazı hatalar var ki, "kurunun yanında yaş da yanar" sözünü hatırlatacak cinsten.

Haberi yayınlamızdaki amacımız, okul/kurumlarımızda yapılan ve çoğu zaman dikkatsizce ve incelemeden attığımız "imzaların" önemini vurgulamaktır.

www.turkiyekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.