Genç Memur-Sen'den 'Ödüllü Mektup' yarışması

Genç Memur-Sen'den 'Ödüllü Mektup' yarışması

Genç Memur-Sen, lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi” ile ilgili düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla ‘Ödüllü Mektup’ yarışması düzenliyor.

Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen, lise öğrencilerin katılabileceği ödüllü mektup yarışmasına başvurular başladı. Yarışmada birinciye ‘Macbook', ikinciye ‘Toshiba Notebook i5', üçüncüye ‘Toshiba Notebook i3'ödül verilecek.

Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından organize edilen, lise öğrencilerinin katılabileceği “ödüllü mektup” yarışması başladı. Teması “İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferine ilişkin düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak” olarak belirlenen yarışmaya başvurular 26 Şubat 2016 tarihine kadar sürecek. Yarışmada birinciye ‘Macbook’, ikinciye ‘Toshiba Notebook i5’, üçüncüye ‘Toshiba Notebook i3’, mansiyon ödülü olarak da ‘İpad Mini’ verilecek.

Türkiye’nin genelini kapsayan yarışmaya katılan öğrenciler arasından bulundukları ilde birinci olanların mektupları kitaplaştırılacak. İl birincilerinin 04 Mart 2016 tarihinde ilan edileceği yarışmada, Türkiye geneli dereceye girenlerin ilanı ise 11 Mart 2016’da yapılacak.

Liselerde öğrenim gören bütün öğrencilere açık olan yarışmada, mektuplar her ilde Genç Memur-Sen İl temsilciliklerine yollanacak, temsilciliği bulunmayan illerde ise Memur-Sen İl temsilciliklerine veya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarına yapılacak. Mektuplar CD’ ye; İl-Mektup Adı ( Örneğin, Kayseri-Kahramanlar) şeklinde kaydedilmiş olarak bir çıktısı ile birlikte teslim edilecek.

TARİHİMİZİ GENÇLERİMİZLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Yarışmaya ilişkin konuşan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “İstikbal köklerdedir inancıyla, şanlı tarihimizi, kahramanlık sayfalarımızı gençlerimizle buluşturmak idealindeyiz. Geçmişini iyi bilen bir nesil, geleceğini de iyi planlar diye düşünüyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin ötesini hedefleyen bir toplum, gençlerini istiklal ruhuyla yetiştirir. İşte bu ruhla yetişen nesli, İstiklal Şairi Mehmet Akif şöyle tarif eder: ‘Onlar zulmü alkışlamayan, zalimi sevmeyen, ecdadına sövdürtmeyen, doğduğundan beri istiklale âşık olan bir nesildir.’ Biz bu neslin ülkemizde ve tüm dünyaya öncü olması için çalışıyoruz. Bu vesileyle her yıl gerçekleştirdiğimiz Çanakkale etkinlikleri programımızı, bu sene de ‘Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale’ Konulu Mektup Yarışması ile sürdürüyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.