Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, Artvin’de Eğitim Çalışanlarıyla Buluştu

Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, Artvin’de Eğitim Çalışanlarıyla Buluştu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, Artvin’de 01-03.03.2024 tarihleri arasında istişarelerde bulundu.

Erhan Bayram, Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Borçka Düzköy İlkokulu/Ortaokulu’nda görev yapan idareci ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldi, öğretmenlerimizin gayreti ve öğrencilerimizin emekleri ile hazırlanan Osman Hamdi Bey resim sergisini gezdi. Erhan Bayram ve beraberindeki heyet daha sonra Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan eğitim çalışanlarımızı ziyaret etti.

Bayram, daha sonra Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesi’nde istişarelerde bulundu. Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Genel Sekreter Muhammed Ardıç, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, Üniversite Temsilcimiz Doç. Dr. Ahmet Atalay ile idari çalışanlar ve akademisyenlerimizi de ziyaret eden Bayram, Türkiye’de akademik hayat hakkında görüş alışverişinde bulundu; tayin, görevde yükselme, lojman gibi birçok konuda sendikamızın çalışmalarını aktardı.

Öte yandan Erhan Bayram, Artvin’de şube, ilçe ve üniversite yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

1. dereceye inmiş tüm kamu çalışanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilsin.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, kamu çalışanlarına yönelik taleplerimizi sıralayarak, 1. dereceye inmiş tüm kamu çalışanların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesini, enflasyon farkının aylık ödenmesini, refah payının kalıcı hale getirilmesini, bütün kamu çalışanlarının yüzde 15 vergi dilimine sabitlenmesini, bayramlarda görevi başındaki memurlara da bayram ikramiyesi verilmesini istediklerini belirtti.

Sayın Bakan öğretmen odalarından yükselen sese kulak vermelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in öğretmen odalarında sorun ve talepleri dinlediğini hatırlatarak, “Öğretmenlerimizin en fazla şikâyet ettiği konuların başında liyakatsizlik gelmektedir. Bu sorun eminiz ki öğretmen odalarında sıkça dillendiriliyor ve Sayın Bakan’a da iletilmiştir. Proje okullarında da yaşanan bu liyakatsizliğe, keyfiliğe son verilmesi en büyük temennimizdir. Proje okullarında öğretmen ve yönetici atamaları MEB Yönetmeliklerine tabi olmalıdır. Atamalarda mülakat tamamen kaldırılmalı, sadece yazılı sınav puanı dikkate alınmalıdır” dedi.

Dünyaya açılan kapımız üniversitelerin sorunları çözülmelidir.

Üniversitelerle ilgili açıklama yapan Bayram, “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı belli aralıklarla mutlaka yapılmalı, tüm üniversiteler merkezi yazılı sınava dahil olmalıdır. Üniversite çalışanlarının tayin ve nakil sorunlarını ortadan kaldırmak için YÖK koordinatörlüğünde bir yönetmelik hazırlanmalı, üniversitelerde görev yapan personelin karşılıklı yer değiştirme hakkı sağlanmalı ve muvafakat isteme şartı kaldırılmalıdır. 50/d kapsamındaki üniversite çalışanları 33/a’ya geçirilmelidir. Disiplin kurullarında mutlaka üniversite temsilcileri yer almalı, uygulama birliği sağlanmalıdır. Rektörler tüm üniversite çalışanlarının hür iradeleriyle seçim usulü ile iş başına gelmeli, sandıktan en yüksek oyu alan isim rektör olarak atanmalıdır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.