Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

2016/8542 Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karar Sayısı : 2016/8542
Ekli "Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel BaşkanlığO'mn 14/1/2016 tarihli ve 170, 206 sayılı yazıları üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 211 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 8/2/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/9/1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin ek 1 inci maddesinde yer alan "(19) ve (20)" ibaresi "(19), (20) ve (21)" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe ekli (I) sayılı Cetvelin (19) numaralı sırasında yer alan "Orman Muhafaza Memuru," ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı Cetvele aşağıdaki (21) numaralı sıra eklenmiştir.

"21 Orman Muhafaza Memuru

Pantolon veya Etek

2 Adet

1 Yıl

Kumaştan 1 yazlık, 1 kışlık

 

Gömlek

4 Adet

1 Yıl

2 yazlık, 2 kışlık

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 
 

Bot

1 Çift

2 Yıl

 
 

Mont

1 Adet

1 Yıl

 
 

Eldiven

1 Adet

5 Yıl

 
 

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 
 

Parka

1 Adet

3 Yıl

 
 

Kep ve Bere

3 Adet

2 Yıl

1 yazlık kep, 1 kışlık kep, 1 bere

 

Tişört

2 Adet

1 Yıl

 
 

Bel Kemeri

1 Adet

2 Yıl

 
 

Teçhizat Takımı

1 Adet

5 Yıl

Teçhizat Kemeri-Sila Kılıfı-El Feneri"

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğe ekli (II) sayılı Cetvelin "Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" bölümünün (3) numaralı sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"112 Acil Sağlık Hizmetleri Personeli (ilk ve Acil Yardım Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İlk ve Acil Yardım Komuta Kontrol Merkezi ve İlk ve Acil Yardım İstasyonlarında kadrolu olarak fiilen çalışan Tabip, Tıbbi Teknolog, Sağlık Memuru, Teknisyen, Hemşire ve Şoför)

Parka

1 Adet

2 Yıl

Polyester

Yelek

2 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan karışımı (1 yazlık, 1 kışlık)

Pantolon

2 Adet

1 Yıl

Polyester, pamuk, elastan karışımı (1 yazlık, 1 kışlık)

Tişört

2 Adet

1 Yıl

Polyester, pamuk karışımı (1 yazlık, 1 kışlık)

Örgü Başlık

1 Adet

2 Yıl

Yün, akrilik karışımı

Kep

1 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan karışımı

Bot

1 Çift

2 Yıl

 

Ayakkabı

1 Çift

2 Yıl"

 

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğe ekli "DİP NOT"un (A) bölümünün (2) numaralı sırasında yer alan "(Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan personel ile çarşı ve mahalle bekçileri ve infaz ve koruma memurları hariç)" ibaresi "(Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan personel ile çarşı ve mahalle bekçileri, infaz ve koruma memurları ve orman muhafaza memurları hariç)" şeklinde değiştirilmiş ve aynı bölüme aşağıdaki sıra eklenmiştir.

"15- Orman muhafaza memurlarına yapacakları görevler gereği iki yılda bir, iki adet (yazlık, kışlık) pantolon, iki yılda bir, bir adet kazak ve yelek verilebilir. Motosikletli olarak görev yapan orman muhafaza memurlarına ise bu giyim eşyaları ile (I) sayılı Cetvelin (21) numaralı sırasında sayılan giyim eşyalarının dışında giymeleri zorunlu olan giyim eşyaları ayrıca verilir.

Motosikletli olarak görev yapan orman muhafaza memurlarının zorunlu olarak giyecekleri giyim eşyaları ile bunlara bu giyim eşyaları dikkate alınmak suretiyle bu Yönetmelik kapsamında verilecek giyim eşyalarından hangilerinin verileceğini belirlemeye Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilidir."

MADDE 5- Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.