Gökhan'ın istediği ücret Aziz Yıldırım'ı çıldırttı

Gökhan'ın istediği ücret Aziz Yıldırım'ı çıldırttı

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım takımdaki geleceği belli olmayan Gökhan Gönül ve Caner Erkin hakkında konuştu.

“Gökhan’a 2 milyon euro garanti, 20 bin euro maç başı ücret önerdik. O 2.750 milyon net artı maç başı istiyor. Geliyor 3.5 milyona... Ben 3.5 milyona adam bulamaz mıyım yani...”

“Gökhan gitti diye bir şey yok. Ben hafta sonu kongrede UEFA’yı anlatacağım herkese. Bundan önce üçyüz-beşyüz fazla verirdik o kalsın, bu kalsın, ben de kaldı diye sevineyim diye. Ama şimdi yaparsam Fenerbahçe’ye kötülük yaparım. Aslında bu sene de çok önemli değil. Ama bir dahaki sene hesabı tutturamayız. Herkes bilsin ona göre konuşsun yani. Bütçeyi anlatacağım. Öyle atmak tutmakla olmuyor bu işler. Herkes gelir, nedir gider, ne yaparız, ne yapamayız, UEFA kriterleri nedir bunların hepsini anlatacağım. Şu andaki kritere göre hiçbir transfer yapamazsın. Bir tek biz değil, kimse yapamaz. Gazeteler isimler yazıyor. Göreceğiz herkesi. Söylemek ayrı, yapabilmek ayrı. Bakın ben Fenerbahçeyi düşünmesem başka türlü hareket ederim. Gökhan’ı da imzalarım, Mehmet’i de imzalarım Ahmet’i de... Çağırırım yüksek yüksek veririm, imzalar geçerim.”

Gökhan-Caner gidince yerine aynı paraya aynı kalitede adam koyabilecek misiniz, yoksa kaliteden mi ödün vereceksiniz?

- “Bi dakika… Sana bir şey söyleyeceğim. Gökhan bu sene 34 haftada 22 maç oynadı. Ne alıyor. 1 milyon 700 bin euro artı maç başı 20 bin euro. Toplamı 2,5 milyon euro etti mi?... Biz ona ne teklif ettik. 1 milyon 700 bin euroyu 2 milyon yapalım dedik. Üç yüz bin euro arttırdık. Maç başı aynı kalsın. Yani 2,8 milyon net verdik. O ne istedi? 2,750 milyon net, artı 800 bin de maç başı... Yani 3,5 milyon ediyor. Ben 3,5 milyona adam bulamaz mıyım yani? O zaman ne yani. Dokuz senedir Fenerbahçe’de oynuyor. Bu dokuz senede Fenerbahçe iki defa şampiyon olmuş. Bir de niye böyle bakmıyorsunuz. Tamam Gökhan iyi çocuk, hoş çocuk… Ama icraat da bu…”

Caner ile çok konuştum

Caner’le ilgili neler oldu?

- “Biz Galatasaray maçına giderken yanlışlar oldu...”

Ailevi sorunları oldu galiba...

- “Ben ona demiştim ki, ‘bak Caner mutluysan çok güzel. Ama mutlu değilsen bak biz de eşimizden ayrıldık’ dedim. ‘Bunları kafana takma’ dedim. ‘Mutluysan kimseyi dinleme’ dedim. ‘Çocuğun var, bunu da dikkate al’ dedim. Herkes beni başka türlü düşünüyor sanıyor ama benim dediğim bu, ‘mutluysan kimseye aldırma’ dedim. Mersin’de maçtan sonra uçakta yanıma çağırdım. Yine magazinde yazılar falan vardı. Orada söyledim yine. ‘Biz senin her iki kararına da saygılıyız’ dedim.”

KAYNAKHÜRRİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.