Görevde Yükselme Kararına İtiraz

Görevde Yükselme Kararına İtiraz

Başbakanlık Danıştay' 5.Dairesinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına İtiraz Etti Başbakanlık Danıştay 5.Dairesinin 06/03/2014 tarih ve 2013/ 7936 esas numaralı kararıyla verdiği kamu Kurum ve kuruluşların Görevde yükselme ve Unvan...

Başbakanlık Danıştay' 5.Dairesinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına İtiraz Etti Başbakanlık  Danıştay 5.Dairesinin 06/03/2014 tarih ve 2013/ 7936 esas numaralı kararıyla verdiği kamu Kurum ve kuruluşların Görevde yükselme ve Unvan değişikliği esaslarına dair genel  yönetmeliğinin 2.maddesi g bendinde yer alan'' ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere ve bunların yardımcılıklarına yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz'' ile Yönetmeliğin madde 12/B maddesindeki “Başarı puanı, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer kadrolara atanacaklar için sözlü sınav””  maddeleri ile ilgili 3/2  karşı vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına Edindiğimiz bilgilere  Başbakanlık   geçen hafta itiraz etti .Kararı Danıştay İdari Davalar Kurulu görüşecektir.

İDDK'nın adli tatil yılının başlangıcı olan 20 Temmuz tarihine kadar itirazı  karara  bağlayacağı. Kararın haziran ayı içerisinde verilme ihtimalinin yüksek olduğudur.


Danıştay kanunun geçici 24 maddesine göre İdari Dava  Daireleri Kurulu yirmi üyeden oluşur Toplantı ve karar yeter sayısı 15'tir. Karalar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınmaktadır.  

Danıştay kanunun geçici 24.maddesi Geçici Madde 24 - (Ek : 2/4/2012-6352/48 md.) 1. Bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren üç yıl süreyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun oluşumu ve çalışma usulü hakkında aşağıdaki hükümler uygulanır.

a) İdari Dava Daireleri Kurulu, her idari dava dairesinden en az bir üye olmak kaydıyla Başkanlık Kurulu tarafından görevlendirilen yirmi üyeden oluşur. Kurula, Danıştay Başkanı veya vekillerinden biri, bunların bulunmaması halinde Kurulun en kıdemli üyesi başkanlık eder.

b) Bu üyeler İdari Dava Daireleri Kurulunda sürekli olarak görev yaparlar. Ancak, iş durumu göz önüne alınmak suretiyle üyelerin daire çalışmalarına katılmalarına Genel Kurul tarafından karar verilebilir.

c) Toplantı ve görüşme yeter sayısı onbeştir. Kararlar, toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır

Selam ve Saygılarımla
Fatih GENÇ
Eğitim Yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum