Görevlendirme sürekli hale getirilemez

Görevlendirme sürekli hale getirilemez

Görevlendirme süreklillik kazanır mı?, Yargı; 'görevlendirme süreklilik kazanarak atamaya dönüşemez' dedi

Kamuda sık gerçekleştirilen geçici görevlendirmeler hakkında idare mahkemesi kararı:
 
 
Samsun 1. İdare Mahkemesi 2015/851 Esas ve 09/07/2015 tarihli kararında; Görevlendirmede geçici bir hizmetin görülmesi yada yeni kurulmuş bir teşkilatın ihtiyacının giderilmesi, sürekli bir görevin yerine getirilmemesi, görevlendirmenin esas kadrodan ayrı kalması sonucunu doğurmaması, görevlendirmenin süreklilik kazanarak atamaya dönüşmemesi" hükmüne yer vermiştir.
 
Zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin yani eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışı diğer hizmet sınıflarında görev yapan personelinin yer değişikliği işlemleri 12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin 30, 32 ve 33. maddesine göre yapıldığından ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda kurum içi geçici görevlendirme usulü düzenlenmediğinden memurların (4/C'li Personel ve Belediyelerden devredilen işçiler hariç) geçici görevlendirilmesi yapılamaz. 4/C'li Personel ve Belediyelerden devredilen işçilerin kadroları Milli Eğitim Müdürlüklerine devredilmediklerinden Valilik onayı ile istenilen yere görevlendirilebilirler.
 
Hiç bir mevzuatımızda kurum içinde geçici görevlendirme düzenlenmemiştir. Sadece kurum dışında 6 ay süreli bir geçici görevlendirme düzenlenmiştir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı Kurumları bünyesinde hiç bir şekilde zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin yani eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışı diğer hizmet sınıflarında görev yapan personelinin geçici görevlendirmeleri söz konusu değildir. 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.