Gram altınla yarışıyor... Ayçiçek yağına zincir vuruldu

Gram altınla yarışıyor... Ayçiçek yağına zincir vuruldu

Gram altınla yarışıyor... Yudum Ayçiçek yağına zincir vuruldu Ayçiçek yağına daha önce alarm takarak güvenlik önlemi alan marketlerde daha önce görülmemiş bir güvenlik tedbiri alındı. Gram altın fiyatıyla yarışan 18 litrelik ayçiçek yağına zincir vuruldu.

Dolar kurunun 13,50 TL seviyesine yükselmesi sonrasında 140 TL'ye kadar çıkan ayçiçek yağı fiyatı vatandaşın psikolojisini bozdu. Ayçiçek yağı fiyatlarında son olarak Nisan 2020'de 35 TL'den satılan ayçiçek yağı fiyatı BİM zincir markette bugün 90 TL'ye kadar çıktı.

Ayçiçek yağının 18 litrelik tenekesi gram altın fiyatlarıyla yarışırken, marketlerde daha önce görülmemiş güvenlik önlemi dikkat çekti. Daha önce alarm takılan ayçiçek yağına bu kez zincir vurulması pes dedirtti. Süpermarketin önündeki 18 litrelik ayçiçeği yağının zincirlenmiş halini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi ve fotoğraf çekti. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan paylaşım oldu.

Öte yandan İstanbul’da 18 litrelik ayçiçeği yağı marketlerde 550 TL ile 660 TL arasında satılıyor. Gram altın ise 730 TL civarında seyrediyor.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.