Gülistan Doku Soruşturmasında Flaş Gelişme: Eski Vali Tuncay Sonel Gözaltında
Gülistan Doku soruşturmasında önemli bir gelişme daha yaşandı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ’da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında oğlu Mustafa Türkay Sonel de daha önce gözaltına alınmıştı.
5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Elazığ’da gözaltına alındı.
Soruşturmanın Seyri Soruşturma kapsamında daha önce 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerden bazıları tutuklanırken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel de yer alıyordu.
Tuncay Sonel hakkında iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla idari soruşturma başlatılmış ve Sonel daha önce açığa alınmıştı. Müfettişler tarafından yürütülen inceleme devam ederken, savcılık kararıyla gözaltı işlemi gerçekleştirildi.
Tuncay Sonel’in Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürüyor.
Olayın Geçmişi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Cep telefonu sinyalinin son olarak Uzunçayır Baraj Gölü yakınlarında alınması üzerine baraj gölü ve çevresinde geniş çaplı arama çalışmaları yapılmıştı ancak Doku’ya ait herhangi bir ize rastlanamamıştı.
Soruşturma, 6 yıldır devam ederken son dönemde hız kazanmış durumda.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.