Güvenliğiniz İçin Minik Detaylar Hayat Kurtarır: Anahtar & Kilit

Güvenliğiniz İçin Minik Detaylar Hayat Kurtarır: Anahtar & Kilit

Ev, iş yeri, ofis gibi sürekli kullanılan yaşam alanlarını yabancılardan korumak ve gizlilik sağlamak amacıyla kapılara kilit takılır.

Ev, iş yeri, ofis gibi sürekli kullanılan yaşam alanlarını yabancılardan korumak ve gizlilik sağlamak amacıyla kapılara kilit takılır. Anahtar genellikle, alüminyum ve çelik gibi maddelerden üretilse de alaşım malzemelerden de üretilir. Anahtarlarda en önemli özelliklerden biri sağlam olmasıdır. Elle sıkılan bir malzeme olduğu için kuvvete karşı dayanıklı olması gerekir. Anahtarların asıl bağlantı malzeme ise kilittir.

Bu kilitler de her kapıya özel kendi anahtarı ile açılır. Anahtar kilit uyumu olmadığı sürece kilit açılmaz. Anahtar çeşitleri de kendi içerisinde kategorilere ayrılır. Anahtarların, İngiliz, allen( alyan ), kombine ve boru olmak üzere farklı amaçlar için kullanılan farklı türleri bulunur. Bu nedenle anahtar satın almadan önce nasıl bir anahtara ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekir. Daha sonra kullanım alanına göre istediğiniz anahtarı seçerek satın alabilirsiniz.

Kilitler ise güvenlik için geliştirilen temel ürünlerdir. Kilitlerin de asma kilit, gömme kilit gibi seçenekleri bulunur. Kilitler de anahtarlar gibi kullanım alanına ve amacına göre farklılık gösterir. Örneğin gömme kilitler iç oda kilitleri olarak kullanılır. Dış mekanlarda ise bisikletinizi korumak amacıyla bisiklet kilidi kullanabilirsiniz. Bisiklet kilitleri kablolu esnek bir yapıya sahip oldukları için farklı alanlarda da kullanabilirsiniz. Ya da dolabınızı yabancılara karşı güvende tutmak için dolap kilidi tercih edebilirsiniz. Ayrıca kilitler sadece manuel değil hareket sensörlü son teknolojik kilitler de üretilir. Bu sayede istenmeyen durumlara karşı güvenlik sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.