Hakim ve savcılar özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor

Hakim ve savcılar özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor

Yargıda Birlik Derneği, Adalet Bakan Yardımcıları Akın GÜRLEK, Ramazan CAN ve Niyazi ACAR'ı ziyaret ederek, hakim ve savcıların özlük haklarındaki iyileştirme çalışmalarını görüştü. Toplantıda ayrıca hakim ve savcıların lojman sıkıntıları ve medyada çıkan

Yargıda Birlik Derneği, Adalet Bakan Yardımcıları Akın GÜRLEK, Ramazan CAN ve Niyazi ACAR'ı ziyaret ederek, hakim ve savcıların özlük haklarındaki iyileştirme çalışmalarını görüştü. Toplantıda ayrıca hakim ve savcıların lojman sıkıntıları ve medyada çıkan asılsız haberler sonucu yaşanan olumsuz etkiler ele alındı.

2023 yılı içinde gerçekleştirilen düzenlemeyle yüksek yargı üyelerinin özlük haklarının Anayasa Mahkemesi üyeleri seviyesine çıkarılmasının ardından yaşanan iptal, yargı mensupları arasında gündemdeki yerini koruyor. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen düzenleme sonrasında, birinci sınıf ve birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcıların beklentisi, özlük haklarındaki iyileştirmeye odaklanmış durumda.

Ziyaret sırasında Yargıda Birlik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Adalet Bakan Yardımcıları ile özlük haklarının yanı sıra hakim ve savcıların lojman sıkıntıları ve medyada çıkan asılsız haberlerle ilgili tedbirleri konuştu. Yargı mensuplarının maruz kaldığı linç girişimlerine karşı alınacak önlemler de görüşmelerin ana gündem maddelerinden biriydi.

Toplantının sonuçları ve Adalet Bakan Yardımcıları ile yapılan görüşmelere dair detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.