Hakkari de okulların hizmet alanları ve hizmet puanlarını belirledi

Hakkari de okulların hizmet alanları ve hizmet puanlarını belirledi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarını güncelleyerek internet sitesinde yayınlamıştır.

 

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarının belirlenmesi” başlıklı 49. maddesi 3. fıkrası ve “Hizmet alanları ve hizmet puanı” başlıklı 47. maddesi 8. fıkrasındaki hükümlerine göre;
 
“MEB’in acilen Türkiye’deki tüm okul ve kurumların; Kurum Adı, Kurum Tür Adı, Kurum kodu, Hizmet Bölgesi, Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesini öncelikle internet sitesinde Excel formatında yayınlaması ve yine internet sitesinde sorgulama yapılabilerek öğrenilebilmesi için çalışmalar yapması ve akabinde (EK–2) Tebliğler Dergisinde yayınlaması gerekmektedir.” açıklaması ile MEB’e çağrıda bulunmuştuk.
 
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarını güncelleyerek internet sitesinde yayınlamıştır. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapmış olduğu bu çalışma için teşekkür ediyor Bakanlığa ve diğer illere örnek olmasını bekliyoruz.
 
Önümüzdeki günlerde yapılacak atama ve yer değiştirmelerde okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarının belirlenmesi işlemi hayati önem taşımaktadır.
 
Şu an için okullarımızın birçoğu ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden ve yeni okul ve kurumlar açıldığından yer değiştirmelerde ve öğretmen olarak atanmak için tercih yapacak öğretmenlerimizin tercihlerinde okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarını bilmeleri gerekmektedir.
 
Bu nedenle Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu bu güncelleme işleminin Bakanlık koordinesinde tüm Türkiye’deki okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarının güncellenerek, Kurum Adı, Kurum Tür Adı, Kurum kodu, Hizmet Bölgesi, Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesini öncelikle internet sitesinde Excel formatında yayınlaması ve yine internet sitesinde sorgulama yapılabilerek öğrenilebilmesi için çalışmalar yapması ve akabinde (EK–2) Tebliğler Dergisinde yayınlaması gerekmektedir.
 
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumların hizmet alanları ve hizmet puanlarını öğrenmek için tıklayınız.
 
Ahmet KANDEMİR
 
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.