Hakurk'ta PKK'ya çember

Hakurk'ta PKK'ya çember

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kandil operasyonu Hakurk bölgesinde genişleyerek sürerken terör örgütü PKK'nın İran sınır hattındaki 10 kampı aralıksız vuruluyor. Kandil sınırına ilerleyen operasyon timlerinin ilk hedefleri arasında, PKK'nın ideolojik..

Şemdinli ilçesinin karşısında yer alan Hakurk'tan başlayan ve Kuzey Irak'ın Sidekan kasabasına doğru yayılan kara harekatı, Bradost bölgesindeki kritik noktalarda sürüyor. Terör örgütünün kullandığı sınıra yakın üslenme alanları da tutuluyor. Operasyontimlerinin, Kandil'e açılan Lelkan Tepesi ile Bermize bölgesinde kritik tepelere yerleştiği öğrenildi.

Kandil operasyonu ile birlikte bu bölgedeki PKKkamplarına yönelik nokta operasyonları için hazırlık yapıldığı kaydedildi.

Kandil bölgesinde oluşturulan yaklaşık 10 ana kampta faaliyet gösteren terör örgütünün bölgedeki hareketleri ise İHA, SİHA'lar tarafından yakından görüntülenerek merkeze anlık bilgi aktarılıyor. Kandil ve çevresindeki irili ufaklı kamp ve üslenme alanlarında 5 ila 7 bin arasında PKK'lı teröristin bulunduğu kaydedildi.

Hedefteki 2 kamp

Operasyon birliklerinin hedefinde Hakurk ile Kandil arasında yer alan terör örgütünün eğitim ve ideolojik merkezleri Hınere ve Zolan kampları bulunuyor. İki kampın ele geçirilmesi ile iç bölgelere doğru uzanan sekiz ana kampa ilerlemede mesafe alınacağı kaydedildi. Kamplara kapsamlı bir harekat için bölgeye ağır ve hafif zırhlı araç ve gereç sevkiyatının yapıldığı bildirildi.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.