Halk eğitim merkezlerine öğretmen ataması nasıl yapılır?

Halk eğitim merkezlerine öğretmen ataması nasıl yapılır?

Halk eğitim merkezlerine öğretmen atanabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 24.12.2012 tarih ve 238774 sayılı yazıları ile de Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne "Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi kapsamında norm fazlası öğretmenlerin dağıtımında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine atama yapılmaması gerekmektedir."açıklamasında da bulunmuştur.

 

Her türlü yer değiştirme işlemlerinde Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadrolara Öğretmen ataması yapılamaz.

 

 

 

 

Ayrıca; MEB tarafında her atama ve yer değiştirme işlemleri öncesi yayınlanan kontenjan işlemleri yazılarından, Halk eğitim Merkezlerindeki boş kadroların kontenjanlara açılmaması emredilmektedir.

Şöyle ki; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı yazıları ile Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadroların il içi ve il dışı yer değiştirmelerde ilan edilmemesi konusunda yetkilileri uyarmıştır, bu uyarı her atama döneminde rutin bir şekilde yapılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı yazıları;

Bu yazılara göre; Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadrolara (Meslekçiler hariç)atama yapılamaz, görevlendirme yapılamaz. Öğretmen ihtiyacı olması halinde ise ek ders karşılığı görevlendirme yapılır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.