Halk pidenin fiyatı belli oldu

Halk pidenin fiyatı belli oldu

Ramazan sofrasının vazgeçilmezi pideye ilişkin üreticiler en çok merak edilen fiyatta artış var mı sorusunu cevapladı.

Başkent Ankara’da bu yıl da Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Halk Pide’ye zam yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ramazan ayı boyunca Halk Pide’yi 70 kuruştan satacak. Dikdörtgen şekilde üretilecek Halk Pide, 450 Halk Ekmek büfesi ve mağazasında yerini alacak.

HERKES YESİN DİYE

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ramazan pidesine, Türkiye’de ilk defa el değmeden üretimi gerçekleştirilen dikdörtgen Halk Pide ile farklı bir boyut kazandırdıklarını kaydederek, “Ramazan ayı boyunca ucuz ama doğal Halk Pidemizi, katkısız un, yumurta ve susamdan üretiyoruz. El değmeden, özel ambalajında satışa sunacağımız Halk Pidemizi, vatandaşlarımız ilk kendi elleri değerek, afiyetle iftar sofralarında tüketecekler. 250 gram olan pide ‘Herkes Yesin’ sloganıyla 70 kuruştan satılacak” dedi. İlkbahar, pidenin yanında börek ve kete çeşitlerinin de üretiminin artacağı bilgisini verdi. 

ISPARTA VE DÜZCE’DE ZAM YOK 

Ramazan pidesine zam yapılmayan bir başka yer de Isparta oldu.   Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, pide fiyatlarında artış yaşanmayacağını söyledi. 300 gram pidenin üç yıldan bu yana olduğu gibi 1,5 TL’den satılacağını söyleyen Erdeğer, ekmek fiyatlarında da bir değişiklik olmayacağını bildirdi.  Düzce’de ise Ramazan pidesi fiyatları belirlendi. Tarifeye göre 300 gr. susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 2. TL, 625 gr. susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 4. TL olarak belirlendi. Akçakoca ESO Başkanı Nedim İşgören, ‘’Odamız üyesi fırıncı esnaflarımızdan gelen zam talebini Düzce Fırıncılar Odası ve DESOB komisyonu zam yapılmaması yönünde değerlendirdi” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.