Hangi İllerde Kar Tatili Oldu?

Hangi İllerde Kar Tatili Oldu?

Meteoroloji'den gelen en son kar yağışı tahminleri sonrası 7 ilde bazı okullar tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler ile yetkililerin yaptığı son açıklamalar şöyle:
 
BALIKESİR: Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

ESKİŞEHİR:  Eskişehir'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar iki gün süreyle tatil edildi. Kentte okullarda ders başı 2 Ocak 2015 Cuma günü başlayacak.

ÇANAKKALE: Çanakkale'de, yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Bunun, günlük yaşamı etkilediği ifade edilen açıklamada, okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı ifade edildi.

KASTAMONU: Kastamonu'da etkili olan kar yağışı şehiriçi ve şehirlerarası yollarda ulaşımı aksatırken, okullar yarın tatil edildi.

Perşembe'den sonra cuma günün de yılbaşı nedeniyle tatil edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Kent merkezinde kar kalınlığı 5-6 santime ulaştı. Kar, şehiriçinde ulaşımı yavaşlattı. Belediye ekipleri, özellikle kentin yüksek noktalarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı Kastamonu Çevre yolu ile ilçe yollarında da ulaşımı aksattı. Özellikle çevre yolunda bir çok araç kar nedeniyle yolda kaldı.

BURSA: Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bursa’da okullar bugün ve yarın tatil edildi. Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar bu gün ve yarın tatil edildi. İlçe kaymakamlıklarının aldığı karar gereği okullar bu gün öğleden sonra ve yarın olmak üzere tatil edildi.

Ayrıca Büyükorhan’da engelli, yaşlı ve hamile kamu çalışanları da yarın olmak üzere bir gün tatil edildi. Orhaneli ilçesinde ise akşam saatlerinde kar yağışı durumuna göre karar verileceği belirtilirken, büyük olasılıkla yarın okulların tatil edileceği kaydedildi. 

Kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 30 santimetreyi bulduğu dağ ilçelerinde köy yollarının açık olduğu ancak kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedildi. 

BOLU:Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.
Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu itibarla çok sayıda öğrencimizin taşımalı eğitimde bulunması da göz önünde bulundurularak öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 31 Aralık Çarşamba ve 02 Ocak Cuma günleri il genelinde tatil edilmesine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar verilmiştir."

KARABÜK: Karabük ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi. Kentte eğitim yılbaşı tatilinin ardından 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.