Hangi Maaşlardan Vergi Kesilmeyecek?

Hangi Maaşlardan Vergi Kesilmeyecek?

Hangi Maaşlardan Vergi Kesilmeyecek?

Maliye Bakanı Naci Ağbal emekli maaşlarından yüzde 15'lik gelir vergisi kesintisi yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap verdi. Bakan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesine cevaben şu ifadeleri kullandı:

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ise enflasyona bağlı olarak yapılacak artışların dışında ayrıca 2016 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere 100 TL daha artırılmıştır. Buna göre, enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşen emekli aylıklarındaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini artırdığı görülmekte olup, emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi yapılmasına yönelik herhangi bir çalışmamız da bulunmamaktadır.

Bakan 2016 yılında emeklilerin aylıklarında yapılan iyileştirmelere de değinerek şunları söyledi:

2016 yılında da emekli aylıklarında önemli artışlar sağlanmıştır. Bu çerçevede; kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları ile memur emekli aylıklarında yapılacak artışlar, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme" ile belirlenmiştir. Buna göre, kamu görevlilerinin tamamının maaş ve ücretleri ile memur emeklilerinin aylıklarında 2016 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %0,90 oranındaki enflasyon zammı dahil %6,90 oranında artış yapılmış olup, Temmuz ayından geçerli olmak üzere %5 oranında artış yapılacaktır.

 

SGKREHBERİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.